Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Magyar Nemzet: letiltották a sorosozást a Fideszben

Ez a cikk több mint 6 éves.

A képviselők Facebook-felületeire semmilyen negatív, lejárató és Sorossal kapcsolatos anyag nem rakható ki – a Magyar Nemzet értesülései szerint ezt az utasítást kapták a Fidesz politikusai kedden a pártközpontból. A lap arra is emlékeztet, ez jelentős hátraarcot jelent a kormánypárti kommunikációban, hiszen a párt politikusai nemrégiben még arról kaptak sorvezetőt, hogyan fűzzék bele Soros nevét nyilatkozataikba.

Kedd reggel a kormánypárti médiában már alig lehetett találkozni Soros György nevével. A változás azután állt be, hogy vasárnap az ellenzék által támogatott független polgármesterjelölt, Márki-Zay Péter 15 százalékot vert a fideszes jelöltre Hódmezővásárhelyen.

A vereség után a kormánypárti megmondóemberek már elkezdték pedzegetni, hogy talán lejjebb kéne tekerni a sorosozást, Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője az EchoTV-ben azt mondta:

„Azt hiszem, hogy abba kéne hagyni ezt az elemi iskolai szintű sorosozást.”

A Magyar Nemzet szerint az általunk megszerzett ukáz nem jelenti azt, hogy Soros neve teljesen ki fog veszni a magyar közbeszédből, hiszen a Fidesz még tegnap is „Soros György emberének” nevezte Karácsony Gergelyt, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltjét.

Kérdés, hogy ez mit fog jelenteni a további kampány számára, milyen üzeneteket helyez előtérbe ezentúl a Fidesz, de az is érdekes kérdés, vajon a „kerítésszaggató” Soros-plakát is eltűnnek-e majd.