Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Beperli a Fidesz Hadházy Ákost, és megint megbuherálja a valóságot

Ez a cikk több mint 6 éves.

„Botrányos, hogy az LMP hazugságokkal akarja megakadályozni, hogy a magyarok elmondják véleményüket a betelepítési tervekről. Ez különösen annak fényében felháborító, hogy a párt Brüsszelben támogatja a Magyarország számára rendkívül veszélyes kvótaprogramot”

Ezt a Kormányzati Tájékoztatási Központ írta szombati közleményében, amelyben egyúttal be is fenyítette perrel az LMP társelnökét Hadházy Ákost. A kormány azon háborodott fel, hogy csütörtökön az LMP-s politikus betekintést nyerhetett a visszaküldött Soros-konzultációs ívekbe, és azt állította: 99 százalékban biztos abban, nem érkezett vissza annyi válasz, amennyit a Fidesz állít.

(MTI Fotó: Kovács Attila)

A kormányzati közlemény ma újra megerősítette, 1 millió 754 ezer 128 kérdőívet küldtek vissza a magyar polgárok.

A történethez az is hozzátartozik, hogy pénteken a Hír TV közzétett egy hangfelvételt, amin a konzultációs ívekkel foglalkozó egyik ügyintéző bevallotta Hadházynak: hogy november 13-ig legfeljebb 400 ezer ív érkezett be, miközben a kormány ugyanekkor már egymilliót meghaladó számokról beszélt.

Az LMP is reagált a kormányzati kijelentésekre. Mint írják: „a kormány az elcsalt ‘konzultációval’ nem csak azokat sérti vérig, akik visszaküldték az íveket: hazudozásával minden magyart hülyének néz.”

A Fidesz újra átkeretezi a valóságot

A számháború tétje – és az LMP is erre próbálja ráirányítani a figyelmet -, hogy hazudik-e vagy sem a kormánypárt az erősen manipulatív konzultációval kapcsolatos sikerpropagandában. Ám minden jel arra utal, hogy a Fidesz a jól bevált módszerhez fordul, és teljesen átkeretezi a vitát. Megpróbál úgy tenni, mintha az LMP nem a kormányzati kijelentések valóságtartalmát vonná kétségbe, hanem megkérdőjelezné a magyar állampolgárok jogát, hogy kifejezzék véleményüket.

Ami persze tényszerűen nem állja meg a helyét, de nem ez lenne az első alkalom, amikor egy leleplezett hazugságot egy másikkal próbál elkendőzni a kormánykommunikáció.