Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Jakab szerint a kormány tagjainak elmegyógyintézeti beutalót kellene kérniük

Ez a cikk több mint 2 éves.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje megragadta a lehetőséget, és napirenden kívüli felszólalása után a napirend előtti felszólalás lehetőségével is élt, „Jólétet minden magyarnak!” címmel.

A Jobbik elnöke – ahogy megszólalása címéből is kiderült – ott vette fel a fonalat, ahol korábban lerakta.

Elmondta, hogy a fideszesek szerinte nem ismerik a magyar valóságot, mikor valakinek az akciós tescós reklámújságot kell olvasgatnia, mert ilyen árak és bérek mellett csak az akciókra számíthatnak, a kormányra nem. Javasolta, hogy nézzék meg, hogy élnek az emberek ahelyett, hogy postán küldözgetnek konzultációs íveket.

Véleménye szerint a kormánytagoknak elmegyógyintézeti beutalót kellene kérniük.

A Jobbik elnöke elmondása szerint azért járja az országot, hogy megtudja, mik az emberek gondjai, és Brüsszel valamint Soros megállítása, és a gyerekek nemváltó műtétjének a megakadályozása nincs az emberek legfontosabb szükségletei között.

Jakab szerint az emberek jobb életkörülményekre és magasabb jövedelmekre vágynak. Beszélt a nyugdíjpolitikáról is, hisz 10-ből 6 férfi meghal nyugdíj előtt, és a rendvédelmiseknek is hiányzik a nyugdíjkedvezmény. Az egészségügyi dolgozóknak, pedagógusoknak magasabb bérekre, jobb munkakörülményekre lenne szüksége tapasztalatai szerint.

A képviselő az állami bérlakásprogram szükségességéről és a minőségi oktatás megteremtéséről is beszélt. Véleménye szerint szabadságot, jólétet, és kiszámítható jövőt kívánnak a magyarok. Ezután kifejtette, hogy miniszterelnökként is ki fog járni az emberek közé ahelyett, hogy a Várból üzengetne.

Válaszában Dömötör Csaba államtitkár kifejtette, hogy a kormány szerint Borsodban jelenleg jobban élnek az emberek mint korábban. Emellett felszólította a politikust, hogy utcafórumain kommunikálja a kormány kormánykommunikáció szerint szegényebb rétegeket szolgáló intézkedéseit.

Beszélt többek között a fegyverpénzről, a CSOK-ról, a 25 év alattiak szja-mentességéről, valamint úgy tett, mintha nem értené a sávos jövedelemadó rendszerét, melyben a magasabb keresetűek keresetarányosan többet adóznak. Az államtitkár ezután hosszasan fejtegette, hogy a társasági adó emelése, a vagyonadó és a magasabb személyi jövedelemadó alacsonyabb bérekhez vezetne, ami ebben a formában nem igaz.