Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A kurdisztáni női harcosok Erdoğan budapesti látogatásának bojkottjára szólítanak fel

Ez a cikk több mint 4 éves.

Jövő héten, november hetedikén érkezik Budapestre Recep Tayyip Erdoğan török elnök, hogy különböző fontos dolgokról, együttműködésről és miegymásról egyeztessen Orbán Viktor miniszterelnökkel.

Miközben Magyarországon szerveződik a tiltakozás, az YPJ, a Kurd Női Harcosok felhívást intéztek a magyar néphez, hogy ne hagyják szó nélkül a véreskezű török vezető látogatását:

Posztjukban a következőket írják:

„Magyarországi követőink figyelmébe/magyarok!

Úgy tűnik, hogy a dzsihádista terrorista török/ISIS vezető, Erdoğan november 7-én meglátogatja Magyarországot, és úgy gondoljuk, bízunk benne, hogy Magyarország népe nem engedi a dzsihádista terrorista Erdoğant az országába!

Magyarországról mindenki, sőt, Magyarországon kívülről is csatlakozni tud a tüntetéshez hogy elítéljék ezt a »vezetőnek« nevezett dzsihádista terroristát és kipenderítsék Budapestről/Magyarországról oda, ahonnan jött.

Üdvözletünket küldjük Magyarország népének.”

Budapesten több szervezet közösen szervez tüntetést a török elnök látogatásának napjára, hogy így ítéljék el Rozsava török megszállását, és álljanak ki a feminista, öko-szocialista elvek alapján működő kurd népállam mellett, mely napjaink talán legelőremutatóbb társadalmi kezdeményezése.

Törökország azután indított offenzívát Észak-Szíriában a kurd népállam ellen, hogy az Egyesült Államok bejelentette, kivonja csapatait a térségből, melyek korábban a kurdokkal közösen felügyelték a területet, melynek korábban jelentős része az iszlamista ISIS felügyelete alatt állt.

Miközben a világ országainak jelentős része elítélte a török hadmozdulatokat, melyek elvileg egy harminc kilométeres biztonsági zóna létrehozását célozták, valójában azonban a kurdok elleni török népirtás újabb felvonása, Orbán Viktor és kormánya szinte egyedülálló módon kiállt a lépés mellett.

Miközben pedig Törökország iszlamista milíciákkal szövetségben kiszorítja a kurdokat a korábban ellenőrzésük alatt állt területekről, azzal revolverezi az Európai Uniót, hogy amennyiben belekötne a török megmozdulásokba, több, mint hárommillió menekültet indít el az EU felé.

Ez esetben pedig az Unió nem tudná továbbra is török földön tartani a menekültek ellen elkövetett bűntetteket, és kénytelen lenne szembesülni a szükséget szenvedő emberek tömegeivel, akiket Törökország eddig is komoly fizetség árán tartott határain belül.

A Mércén folyamatosan követjük a kurdisztáni eseményeket, ahogy a magyarországi tiltakozásokról is rendszeresen beszámolunk. Ha szeretnétek többet olvasni a témában, kattintsatok erre a linkre, legutóbbi nagyobb volumenű cikkünket pedig itt találjátok.