Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Borítaná az ellenzéki együttműködést Józsefvárosban, az MSZP kizárta a pártból a polgármesterjelöltet

Ez a cikk több mint 4 éves.

Körmendi Attila Gábor csütörtökön a Facebook oldalán jelentette be, hogy elindul az őszi önkormányzati választáson Budapest nyolcadik kerületének polgármesteri címéért. Körmendi 2009-ben még a kispesti Fidelitas tagja volt, 2010-től pedig már az MSZP-ben politizált.

Az indulását bejelentő posztban Körmendi azzal indokolja a döntést, hogy a korábban kijelölt közös ellenzéki polgármesterjelölt, Pikó András ugyanúgy el fogja bukni a választást, mint a tavalyi időközi választást Győri Péter, Pikóval szemben pedig Körmendi lehetne a „valódi baloldali alternatíva”. Körmendi szerint a nyolcadik kerület „mára az ellenzékiek játszóháza lett”, és bár Sára Botondot nem tartja jó polgármesternek, de Pikó Andrásról sem gondolja, hogy bármivel jobb lenne.

„Egy Sára Botond és Kocsis Máté nélküli Józsefvárost szeretnénk, ahol az egyébként baloldali VIII. kerület visszafordulhat igazi arcához. Ezért fogok elindulni az őszi választásokon, mert meggyőződésem, hogy csak egy igazi baloldali jelölt és csapata győzheti le a Fidesz propagandagépezetét” – írja.


Veres Gábor, az MSZP józsefvárosi elnöke a Mércének elmondta, hogy

Körmendi bejelentését követően elnökségi döntés született arról, hogy kizárják a pártból. Veres hangsúlyozta, az MSZP továbbra is az ellenzéki együttműködés mögött áll, Pikó Andrást támogatja az őszi választáson.

Korábban Körmendi a kerület 9. körzetének képviselőjelöltségéért is elindult, de végül nem őt szavazta meg a posztra az MSZP taggyűlése.

Körmendi bejelentését követően szinte azonnal megírta a Fidesz-közeli Origo és Pesti Srácok, hogy szétrobbant, illetve megbukott az ellenzéki összefogás Józsefvárosban, annak ellenére, hogy Körmendit egyik ellenzéki párt sem támogatja, mindegyik továbbra is Pikó mögött áll.