Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kálmán Olga indul az előválasztáson, Karácsony meglepődött, hogy már nem ő a DK jelöltje

Ez a cikk több mint 4 éves.

Frissítés 16:05: a Facebookon élő videóban reagált Karácsony Gergely arra, hogy a DK bejelentette, Kálmán Olgát indítja a főpolgármesteri-előválasztáson.

Karácsony Gergely azt válaszolta a DK lépésére, amely párt még egy hete is azt mondta, Karácsony az ő jelöltjük: „eddig is tudtam, hogy lesz a DK-nak jelöltje az előválasztáson, de azt hittem, én leszek.”

A zuglói polgármester ehhez azt tette hozzá, hogy úgy tűnik, ilyen a politika „állítólag”.

Annak viszont örül, hogy Kálmán Olga is indul az előválasztáson. Szerinte minél több jelölt, minél több program, minél több vita van az előválasztáson, annál erősebb lesz a legitimitása a győztes jelöltnek, aki megmérkőzik majd Tarlós Istvánnal.

Karácsony arról is beszélt, hogy győzni akar, de nem csupán a választásokon, hanem Budapest legfontosabb problémáit akarja legyőzni, a légszennyezést, az ingatlanárakat, a nyomort.

A francia Zöldek vezetőjét idézve, Karácsony hozzátette, olyan zöld-baloldali programot akar, ami azoknak segít, akik joggal aggódnak a világvége miatt, de azoknak is, akik joggal aggódnak a hó vége miatt.

Korábban a Momentum jelöltje Kerpel-Fronius Gábor is reagált Kálmán Olga indulására, Facebook-posztjában az alábbiakat írta:

Azt mondtam az egyik legelső interjúmban, hogy a verseny jó.

A feladatunk az, hogy az előválasztás során megtaláljuk azt, aki az ellenzék közös jelöltjeként a legnagyobb eséllyel győzheti le Tarlós Istvánt.

Erre akkor van a legnagyobb esélyünk, ha minél több jelölt színvonalas vitában méri össze az erejét.

Üdvözlöm a Demokratikus Koalíció mai bejelentését, hogy Kálmán Olgát elindítja a főpolgármesteri előválasztáson.

Sok sikert kívánok neki és nagy elszántsággal tekintek a viták elé.

Korábban írtuk: Dobrev Klára jelentette be a mai budapesti sajtótájékoztatóján, hogy a DK is beszáll a budapesti előválasztási küzdelembe, és Kálmán Olgát ajánlja a választók figyelmébe.

Dobrev Kálmán Olgát úgy mutatta be, mint aki fel fog lépni a mutyikkal szemben, és aki vigyázni fog a budapestiek pénzére.

Kálmán Olga arról beszélt, van programja, de személyesen az aláírásgyűjtés alatt az emberekkel beszélve akarja ezt véglegesíteni. A korábbi műsorvezető arról is beszélt, hogy függetlenként fog indulni és a budapestiek jelöltje akar lenni.

Az előválasztásra korábban Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd, és Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum jelöltje nevezett be. A jelölteknek 2000 aláírást kell összegyűjteniük az induláshoz, és június 26-én derül ki, ki lesz a győztes, akit a többiek támogatnak Tarlós Istvánnal szemben.

Kálmán Olga az elmúlt évtized egyik legmeghatározóbb tévés személyisége, korábban az ATV Egyenes beszéd és a Hír Tv Egyenesen című műsorát vezette.

 

Címlapkép: MTI / Soós Lajos