Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Állatbarát focidrukkerek tüntettek a zoofília és az állatkínzás ellen

Ez a cikk több mint 5 éves.

Az állatbarát focidrukkereket tömörítő Szurkolók az állatkínzás ellen szervezésében több állatvédő szervezet is képviseltette magát tegnap a zooflíia és állatkínzás elleni békés tüntetésen Budapesten.

Mi az a zoofília?

A zoofília az ember állatok iránt érzett nemi vonzalma. Az ember és az állat közötti tényleges nemi érintkezést szodómiának vagy bestialitásnak nevezzük. A történelem folyamán többször változott a zoofil emberek megítélése. Az állatokkal való szexuális kapcsolat először elfogadott volt, majd később a kultúrák többségében elítélték, és büntették is. Egyes szexológusok véleménye szerint a zoofília nem betegség, hanem az átlagostól eltérő nemi vágy.

Ahogy az a felszólalásokból kiderült, „Magyarország a zoofília fellegvára lett.” Magyarországon 1990-es évek óta forgatnak „animal szex” filmeket, melyekhez szexshopokban, illetve online is könnyedén hozzá lehet férni. A Szurkolók az állatkínzás ellen munkájuk során eddig 5 nagy online zoofil fórumot zárattak be, melyek közül az egyiken 6 év alatt 4 ezer bejegyzést tettek közzé zoofília kategóriában.

Kutatásaik szerint Közép-Európában jelenleg 170 olyan szerver létezik, melyeken egyenként 27-32 ezer zoofil videó érhető el. Emellett 25 ezer torrent fájl tölthető le, ezek közül van olyan, amit naponta ezren töltenek le – ismertette a megdöbbentő adatokat a szervezet egyik tagja. De léteznek például olyan panziók, bordélyok is Magyarországon, ahol a vendégek különböző állatokkal létesíthetnek szexuális aktust. A szervezet sokszor tett már feljelentést – hiába.

fotó: mérce

Mészáros Gabriella a Magyar Állatvédők Országos Szervezetének elnöke elmondta, Magyarországon még az állatvédelem is gyerekcipőben jár, ezért sajnos nagyon kevés szervezet tudta zászlajára tűzni a zoofília elleni harcot.

Az állatvédelmi törvénnyel kapcsolatban elmondta, a törvényalkotók sajnos sokkal lassabban követik a modern társadalmi igényeket, mint ahogy azt egyébként kellene.

Szintén nem elhanyagolható szerinte, hogy a zoofilekkel pszichiátereknek és pszichológusoknak is kellene foglalkozniuk, mert egy nagyon súlyos aberrációról van szó. Mészáros Gabriella arra kért mindenkit, ne menjen el az ilyen esetek (vagy akár csak a gyanúja) mellett, forduljon állatvédő szervezetekhez, ahol jogsegélyszolgálatot is tudnak nyújtani a bejelentőknek.

Merza Henriett a Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány képviseletében arról mesélt, ők maguk is több zoofíliával kapcsolatos esettel találkoztak, jelenleg is  a gondozásukban van két zoofil tulajdonostól mentett kutya.

„Nagyon nehéz ezeket a kutyákat lelkileg és fizikálisan rendbetenni, és borzasztó, hogy egyáltalán megtörténhet ebben az országban ez.”

– mondta.

Ráadásul jogilag sem egyszerű egy ilyen eset kezelése, az állatotthon munkatársai egy ügyben például hat éve a bíróságra járnak.

A demonstráció célja többek közt, hogy létrejöjjön egy úgyneveztt állatvédelmi rendőrség, mely hatósági jogkörrel rendelkezne. Jelenleg ugyanis nagyon nehéz bármilyen eredményt is elérni állatkínzásos esetekkel kapcsolatban, miközben Amerika bizonyos államaiban például kiválóan működik az állatrendőrség, de Európában például Bulgáriában és Hollandiában is létrehoztak már önálló hatóságot az állatok védelmére.

Az állatvédelmi törvényt és annak betartatását régóta bírálják a magyar állatvédő szervezetek – többnyire azért, mert akár 3 év börtönbüntetés is kiszabható lenne az állatkínzókkal szemben, a letöltendő börtönbüntetések száma azonban elenyésző. A másik kritika a törvénnyel szemben, hogy bár kimondja, hogy az állat nemi vágy kielégítésére való felhasználása tilos,

a zoofília mégsem számít bűncselekménynek, csupán szabálysértésnek, így legfeljebb pénzbírságot szabnak ki miatta.

A tüntetők éppen ezért elindítottak egy petíciót, amit eljuttatnak Orbán Viktorhoz, Áder Jánoshoz, az Európai Parlament Petíciós Bizottsághoz, illetve Trócsányi László igazságügyi miniszterhez is.

Mint az emlékezetes, 2016-ban több mint száz állatvédő-szervezet, és több ezer ember vonult a Parlament elé az állatvédelmi törvény szigorítását követelve. Akkor törvényjavaslattal is készültek a szervezetek, amit aztán az országgyűlés fideszes többsége elutasított.