Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Rendkívüli: az MTVA vezérigazgatója szóba állt Szél Bernadettel és Hadházy Ákossal

Ez a cikk több mint 5 éves.

Visszatért a közmédia épületébe Szél Bernadett és Hadházy Ákos, ahol legutóbb azért jártak, hogy a rabszolgatörvény okán kipattant ellenzéki tüntetéssorozat folyamán megfogalmazott öt pontból álló ellenzéki követeléseket adásban is beolvastassák. Mint emlékezetes, akkor nem jártak sikerrel, sőt erőszakkal távolították el az MTVA székházából a két független országgyűlési képviselőt.

Ma ismét magukkal vitték a közmédia épületébe az öt pontot – amely kalandos úton már azóta elhangzott az M1 adásában –, de ennél aktuálisabb okai is voltak látogatásuknak: annak a közérdekű hirdetésnek az anyagát szeretnék átadni, amelyet az Európai Ügyészséghez való csatlakozásért zajló aláírásgyűjtéshez készítettek el, hogy így csempésszék be a köztévébe a korrupció elleni küzdelem témáját (erről itt írtunk bővebben). Az épület megközelítéséről és a bent történtekről is Szél Bernadett élőben közvetített a Facebookon:


Emellett Hadházy és Szél továbbra is azt szerették volna kitartóan elérni, hogy Papp Dániel vezérigazgató fogadja őket a székházban. Hadházy Ákos arról számolt be a videóban, hogy privát levelezésben Papp azt írta neki, hogy senki más illetékessel nem beszélhetnek a képviselők, csak magával a hírigazgatóval, Papp azonban sokáig nem tűnt fel a színen, és mai érkezésük után is azt az információt kapták a portán, hogy várhatóan nem fognak tudni találkozni vele.

Egyébként Szél és Hadházy mai bejutása sem bizonyult gyerekjátéknak: először a főkaputól a szomszéd épülethez küldték őket, de az zárva volt, így a főbejárathoz visszatérve egy kilépő munkatárs távozását kihasználva kellett besurranniuk.

A két országgyűlési képviselőt először az MTVA sajtóosztályának vezetője fogadta, aki kisebb alkudozás Dobos Menyhértet, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatóját javasolta tárgyalópartnernek. Szélnek és Hadházynak felajánlották,  hogy a szomszéd (M) épületben fogadja őket Dobos, a képviselők viszont a decemberi affér miatt ragaszkodtak ahhoz, hogy a főépület várójában várnák meg inkább (nehogy kizárják őket a komplexumból), így patthelyzet alakult ki, amely nagyon sokáig nem oldódott fel, Hadházy és Szél több órán keresztül ült a váróban:

Fél öt körül aztán megtörtént az, amire nagyon hosszú ideje vártak az ellenzéki képviselők, nem más tűnt fel ugyanis a főbejáratnál, mint Papp Dániel (a felvételen a 26. percben érkezik):

A vezérigazgató nem okozott különösebb meglepetést, és rövid párbeszéd után hamar lerázta magáról a két képviselőt. Papp nem volt hajlandó meghallgatni Szél és Hadházy mondandóját a közérdekű hirdetésről és az ellenzéki öt pontról. Úgy fogalmazott, „a módszerrel van a probléma”, kifogásolta, hogy a képviselők már decemberben is „erőszakkal próbáltak bejutni” a munkaterületre. Emellett az MTVA munkatársainak politikai befolyásolásával vádolta meg a az ellenzéki képviselőket, majd azzal zárta mondandóját, hogy a képviselők írásban juttassák el hozzá a kérdéseiket. Papp ezután távozott az előtérből, mögötte pedig biztonsági őrök sorfala záródott össze.

Vicces, de szomorú, amit Papp Dániel tett – így kommentálta Hadházy a vezérigazgató megjelenését. Szél Bernadett szerint ismét megmutatta a közmédia, hogy kit szolgál, úgy fogalmazott, Papp „visszarohant a saját safe space-ébe”.

Az élő közvetítést azzal zárta a két politikus, hogy továbbra sem tágítanak az MTVA épületéből, miután nem történt meg, amiért idejöttek, azaz, hogy a hírigazgató érdemben meghallgassa a követeléseiket.