Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

164 ezer forintért válaszolna a Honvédkórház Demeter Márta orvoshiánnyal és bérekkel kapcsolatos kérdéseire

Ez a cikk több mint 5 éves.

Demeter Márta országgyűlési képviselő fordult közérdekű adatigényléssel a Honvédkórházhoz, az intézményben kialakult kritikus helyzet miatt. Az LMP társelnöke többek közt arra volt kíváncsi, hány orvos hiányzik az intézményből, mekkorák a várólisták, hányan kapták meg 2018-ban az ígért béremelést, de több kérdést tett fel az intézmény gazdálkodásával kapcsolatban is.

Demeter ma honlapján tette közzé a Honvédkórház válaszát, amelyben azt írják, a két képviselő 20 kérdése közül kettő nem értelmezhető, a többit pedig abban az esetben válaszolják meg, ha a munkerő-ráfordítás költségét a képviselő kifizeti. Az intézmény arra a jogszabályra hivatkozik, amely alapján egy közintézmény bizonyos munkaerő-ráfordítás felett kérheti annak ellenértékét az adatigénylőtől.

A Honvédkórház 164.310 forintban állapította meg az adatszolgáltatás ellenértékét.

Demeter Márta azt írja, a titkolózás helyett haladéktalan intézkedésekre van szükség, a tájékoztatás megtagadása miatt pedig pert indítottak az intézmény ellen.

A Honvédkórház – és elsősorban a sürgősségi osztály – kritikus helyzete nyáron lett nyilvánvaló: az intézmény mindannapos ellátási problémákkal küzd az orvos- és eszközhiány miatt, Zacher Gábor osztályvezető augusztusban erre hivatkozva fel is mondott, szeptemberben a sürgősségi osztály nagy része elhagyta az intézményt, decemberben pedig a Honvédkórház koraszülött központja került veszélybe.