Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kilép a pártból az LMP EP-képviselője

Ez a cikk több mint 5 éves.

Kilép az LMP-ből Meszerics Tamás, a párt 2014-ben megválasztott európai parlamenti képviselője. Meszerics a Mérce által megszerzett, a párt elnökségéhez elküldött emailjében arról ír, október 22.-iki hatállyal megszünteti tagságát az ellenzéki pártban.

A képviselő távozását azzal indokolta, hogy a párt legutóbbi kongresszusa eredményének ismeretében hozta meg a döntését. Mint mi is megírtuk, ezen a kongresszuson a párt olyan döntést hozott amellyel elutasította a korábban tervezgetett, Jobbikkal és Momentummal együttműködést építő stratégiáját, illetve Demeter Mártát választotta meg társelnöknek Keresztes László Lóránt frakcióvezető mellé.

„Hosszú megfontolás után nehéz döntést hoztam. Megítélésem szerint az LMP az elmúlt időszakban jelentősebb politikai vita nélkül új stratégiai irányba állt, és emellett utolsó döntéseivel olyan komoly politikai kockázatot vállalt, amit nem kívánok, de jó lelkiismerettel nem is tudnék védeni a nyilvánosság előtt. „

–írta Meszerics. Ehhez hozzátette, hogy saját politikai meggyőződése mostanra annyira távol került a párt irányvonalától, hogy azt ”nyilvánosság előtt„ már nem tudná jó szívvel képviselni.

A képviselő levelén kívül a kilépést a továbbiakban a médiának sem kívánta kommentálni, ”amennyiben erre nem szolgáltat nagyon alapos okot valaki.„

Meszerics az elmúlt hetekben egyszer már konfliktusba került az LMP parlamenti frakciójával, amikor utóbbi sajtótájékoztatóján Demeter Márta kijelentette, nem fogják megszavazni az Európai Parlamentben az jogállam és a jóléti állam orbáni leépítését megbélyegző Sargentini-jelentést. Meszerics már akkor úgy nyilatkozott a Mércének, hogy az értékítélettel nem ért egyet, a jelentésben pedig nem lát hibát. Végül a kialakuló konfliktus elébe menvén Meszerics előre elhatározottan távolmaradt a jelentés megszavazásakor.

(címoldali kép: Meszerics Tamás, Facebook)