Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Miféle elégtétel?

Ez a cikk több mint 5 éves.

Elégtételt emleget az Origo főszerkesztője, a Fidesz frakcióvezetője és a Fidesz-média szerzői a Hír TV levadászása után. Ez lett kiadva mantrának. Elégtétel.

Ezt kell kommunikálni, hogy három kétharmados győzelem után, a magyar állam megszállása után, az ország szétlopása után, a fél magyar média bekebelezése után elégtételt éreznek.

Ez nem telhetetlenség, hanem szadizmus.

Én nem tudom, hogy mit jelent az orbáni kereszténydemokrácia, de azt se tudom, hogy a Bibliában hol kell olvasnom, hogy aki nekem nem tetszőt mondott rólam, annak el kell vennem a munkáját, és még meg is kell aláznom. Emlékeim szerint ilyen tétel a Bibliában nincs. Maximum a harácsolás nagykönyvében, de a kereszténydemokráciát talán nem arra kéne építeni.

A Fidesz csúcsra járatja az elnyomási versenyt, ahol ők az elnyomott kisebbség az országban, amelyben valójában minden az övék. Ők azok, akiknek elégtételt kell venniük, miközben ők veszik el sorra a médiatermékeket.

Kocsis Máté azt mondta a „megújult” Hír TV-ben:

„Nincs tehetség a baloldali újságírókban, hogy létrehozzanak egy tévét, mint amit a jobboldali tehetséges újságírók létrehoztak ellenzékben.”

Mondhatnám azt, hogy Kocsis téved, hiszen a Hír TV-t ellenzékből se a tehetséges újságírók, hanem Simicska Lajos építette fel, a köztől ellopott pénzből. Anélkül esély se lett volna a Hír TV létrejöttére. De ez mindegy.

Meg egyáltalán, ma tízszer nehezebb a Fidesszel szemben létrehozni valamit, mint akkor, 2002 után egy tévét, vagy egy rádiót beüzemelni, mert ma mindenki tudja, hogy aki mozog, azon elégtételt vesznek.

Mert pontosan ezt jelenti ma az elégtétel. Megfojtani, ellehetetleníteni mindenkit, aki nem fideszes, és ezen nem is kell csodálkozni, hiszen ezt az egyszavas kormányprogramot már a választások előtt elmondta Orbán Viktor: elégtételt fognak venni.

Ez a jövendő valóság, és ez a szeptemberre ígért kulturális, társadalmi átalakítás. Reszkessetek ti mind, akik nem mi vagyunk ebben az országban. És lehet azt hinni, hogy ez csak elitharc, ami csak újságírókat, politikusokat ér el, de valójában mindenkit elérhet.

Mert bárkinek az üzlete, a felesége, a földje, a háza, a vagyona, az újságja, a munkája bekerülhet az elégtételért kiáltó tételek közé.

Bárkiből lehet az elégtétel célpontja.

Mert az elégtétel nem más, mint a szabadrablás szinonimája ma Magyarországon, egy következmények nélküli országban. Az elégtétel nem azt jelenti, hogy van egy sérelem, ami viszonzást kíván, hanem azt, hogy a kormányoldal bármikor kreál egy sérelmet, egy csatát, ami után viszonzásul lecsaphat a koncra.

Reszkessetek, reszkessünk.

(Kiemelt kép: Budapest, 2018. március 15. Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából rendezett díszünnepségen az Országház elõtti Kossuth Lajos téren 2018. március 15-én; MTI Fotó: Kovács Tamás)

A Hír TV visszafoglalásáról szóló írásaink itt olvashatók.

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás