Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Novák Katalin szerint a homoszexuális párok megbontják a család szentségét

Ez a cikk több mint 5 éves.

Kevesebb mint egy hét múlva kezdődik a Budapest Pride, amivel a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, Novák Katalin is nyilvánvalóan tisztában van, így a tökéletes időpontban sikerült a többséget elnyomó, túlreklámozott kisebbségnek bélyegeznie a homoszexuális embereket, akiknek nagyjából azt az üzenetet közvetítette szavaival, éldegéljenek csak szépen csendben, lehetőleg láthatatlanul, házasságról vagy gyerekről pedig ne is álmodjanak.

Az államtitkár a Családok éve alkalmából rendezett ökomenikus fórumon azt mondta tegnap,

stabilan kell állnunk a jövőben is a házasság értéke mellett, mert fennáll a veszély, hogy „amikor egy maroknyi kisebbség jogaiért harcolnak egyesek, elfeledkezünk a többségről”

– mintha a homoszexuális párok puszta létezése összefüggene a heteroszexuális párok házasodási kedvével. Szerinte vannak fenyegető jelek, amelyek próbálják megbontani a család szentségét, bár ezek nem jellemzőek a világ egészére, és a média által jelentős mértékben felnagyítottak.

Novák a hagyományos férfi és női szerepek élharcosaként még azt is bevállalja, hogy homofóbnak gondolják az emberek, szerinte ugyanis a nyilvánosságban szereplők túl óvatosan fogalmaznak a témában még akkor is „ha a legegyértelműbb összefüggéseket mondják ki”.

Példaként a meleg párok örökbefogadási jogát hozta fel: szerinte ezekben az esetekben „megtorpanni látszik a logika”, pedig úgy gondolja, „szabad bátran beszélni a nyilvánvaló kérdésekről”.

Novák szerint nem szabad elfeledkeznünk a többségről, amelynek értékei és a gyerekvállalás mellett határozottan ki kell állni; a családhoz kell egy nő és egy férfi, és pont elég hozzá egy nő és egy férfi.

Az államtitkár a tiszta vízhez hasonlította a családot: bár az üdítőitalokat sokat reklámozzák, a vizet e nélkül is minden gyerek szereti. (Tehát a hagyományos család tisztaságához nem érhet fel egy gyereket örökbefogadó meleg pár, az csak egy sokat reklámozott káros lötty.)

Ha lehet még tetézni Novák szavait, azt egyértelműen a fórumon szintén felszólaló Márfi Gyula veszprémi érsek tette meg, aki szerint van pozitív és negatív másság is.

Szerinte a fiúk és lányok közötti másság pozitív másság, amit ma el akarnak törölni. Novák után az érsek is kimondta: az egynemű partnerek nem alternatívái a házastársaknak.

Forrás: MTI
Címlapkép: MTI Fotó/Mónus Márton