Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Nem, nem fog ezen az arany WC-n trónolni Orbán

Már összességében több mint tízezer megosztásnál jár az a kép, ami egy aranyból készült WC-t ábrázol. A képet kirakó férfi azzal a kommenttel küldte meg a Facebookon a posztot, hogy az Orbán Viktor Várba költözésén dolgozó egyik munkás küldte neki a miniszterelnök WC-jéről a képet.

Csakhogy a kép már korábban is felbukkant. 2014-ben Viktor Janukovics, az akkor megbuktatott ukrán elnök otthonáról állították, hogy ez a WC ott található. A valóság ezzel szemben viszont az, hogy nem tudjuk, a WC kié, de bőven a 2014-es ukrán események előtt már körbement a világhálón, és „Lion King meme”-ként  lett híres.

Egyébként Janukovics házában ettől függetlenül elég sok érdekes dolgot találtak, volt például magánállatkert és egy óriási yacht is.

De ha nem is lesz arany WC a Várban, akkora összeget költenek el Orbán és a kormányzati intézmények oda költöztetésére, amiből elég sok ilyen WC-re is futná.

A napi.hu becslései szerint csak 2015 és 2017 között  21 milliárd ment el a költözésre, de a teljes Hauszmann-terv, amely a Várba költözést fedezi, 200 milliárdosra rúghat a kormány szerint. A tervet felügyelő bizottságból kilépő két tag viszont egy kicsit nagyobb számot mond, ők 1000 milliárdosra becsülik az Orbán és a kormányzati intézmények Várba költözése jelentette anyagi terhet. Ez az összeg nagyjából annyi, amennyit a magyar állam 2016-ban költött  a fekvő- és járóbeteg-ellátásra, a diagnosztikai, a háziorvosi és a mentőszolgálatra, azaz az egészségügy gyógyító-megelőző ellátásaira összesen.