Hogy ne maradj le, értesítünk a nap 1-2 legfontosabb cikkéről a Mércén. Jöhet?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Liberálisozva, röhögcsélve gúnyolták ki az Index KFC-ben megvert újságíróját Mészáros Lőrinc tévéjében

Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.

A Mészáros Lőrinc tévéjében, a jobboldali Echo Tv Sajtóklub című műsorában sikerült a KFC-ben megvert indexes újságíró megjelenésén és megverésén röhögcsélni. Mindezt egy olyan 5 perces etűdben, ahol Halász Júlia, a 444 újságírójának a Fidesz fórumáról történt „kivezetésétől” jutnak el addig az agymenésig, hogy Szabó Zoltán, akit azért vert meg a KFC biztonsági őre, mert próbálta fogyasztói jogait érvényesíteni, biztos fasisztákra vadászott.

sajtoklub.jpg

Huth Gergely, a korábban a Fidesz-frakció, az V. kerület, a magyar kormány és számos más állami felület által finanszírozott Pesti Srácok főszerkesztője olvasta fel a hírt az Echo Tv Sajtóklub című műsorában, hogy megszüntették a nyomozást Halász Júlia, a 444 újságírójának ügyében. Őt a Fidesz 11. kerületi lakossági fórumáról tessékelték ki alig fél éve, az újságíró állítása szerint erőszakot alkalmazva. Huth azzal indítja a felvezetést, hogy ez is a fake news-ok világa, hiszen kiderült, Halász hazudott.

Az ember várhatna némi szolidaritást a stúdióban lévő sajtómunkásoktól, hogy talán megemlítik azt, hogy a nyomozásban több furcsaság is van. A rendőrség például nem vizsgálta, hogy ha Halász önként hagyta volna el a fórumot, miért maradt bent a felszerelése. Hogy hogyan került Halász telefonja a fideszes önkormányzati képviselőhöz, és az nem is világos, hogy a rendőrség megvizsgálta-e egyáltalán a kamerafelvételeket.

De persze ez még kismiska ahhoz képest, ahova három csavaron, egy simicskázás, egy alföldi róbertezés és egy CEU-zás után jutnak el.

Mert ha ezekben az emberekben, Bencsikben, Lovasban, Szentesi Zöld Lázárban egy csepp emberség nincsen, hogyan várjunk el kollegalitást?

Ugyanis majd két percen keresztül röhögcsélnek az Index megvert újságíróján, Szabó Zoltánon. A vicc szerintük az, hogy Szabó – aki ittas állapotban kérte a panaszkönyvet a Király utcai KFC-ben, majd kidobták, és a biztonsági őr többször megütötte – biztos fasisztákat ment keresni a KFC-be.

Haha.

Ha valaki megnézi a műsort, teljesen egyértelműen kiderül belőle, hogy a 4 embert nem is érdekli, mi történt Szabóval, a részleteit nem is ismerik az esetnek, de jót röhögnek rajta, hisz megverték az „ellenséget”.

„Az Index újságírója vélhetően leleplezett egy nemzetközi fasiszta hálózatot, a KFC-t” – kezdi Bencsik András, és rögtön őrült kontextusba is rakja a hírt.

Verekedésbe bonyolódott saját állítása szerint – mondja Bencsik, miközben létezik egy videó arról (tehát „nem saját állítása”, hanem a felvételek szerint), hogy nem „verekedés” volt, hanem Szabót ütötték.

Élünk a gyanúperrel, hogy egy hajnali időpontban történhetett az eset – mondja Huth, aki ha elolvasott volna egy cikket is, tudná, hogy vasárnap este 10 körül történt mindez.

merce.hu

Akinek a megjelenése is irritáló, a többi részletet pedig nem ismerjük” – teszi hozzá Huth, Szabó külsejéről, mintha érdekes lenne, hogy néz ki az ember, akit teljesen indokolatlanul és abszurd módon megvertek. Egy további „részlet”, ami szintén szerepelt tegnap a nagy hírportálokon, hogy a saját kamerái felvételeit is megvizsgáló KFC el is ismerte Szabó igazát.

Én nem tudom, mi történik a liberálisokkal éjfél és 5 között, a magyar ember alszik ilyenkor, vagy ha már rendesen elmegy valahova, úriemberként viselkedik, de én nem tudom, bevadulnak ilyen fél 3, fél 4 körül?” – kérdezi Szentesi Zöld Lázár, mellesleg kétségbe vonva Szabó Zoltán magyarságát.

Én már látom lelki szemeim előtt, hogy az Index újságírója bemegy valami cipőboltba, és ott valami rettenetes diplomáciai konfliktusba keveredik az eladókkal, ezzel is bebizonyítva a barna esőt” – dobja be a védekező fasiszta kártyát Bencsik András még egyszer, mintha bárki is támadná őt, miközben az ügy kapcsán senki se fasisztázott.

Tehát ennyire telt a Sajtóklub úgynevezett újságíróinak: az ügynek utána se nézve, egy embertársuk, kollégájuk megverése kapcsán sikerült a külleméről kijelentéseket tenni, kétségbe vonni magyarságát, meghamisítani az ügy részleteit, ironikus ideológiai értelmezést adni a sztorinak, és közben  eljelentékteleníteni azt, ami vele történt, majdés kiröhögni.

És akkor fosszuk is meg ezeket az urakat a kolléga jelzőtől. Mert lehet-e újságírónak nevezni azokat, akik egy ügy ismerete nélkül nyilvánítanak negatív véleményt egy megvert emberről, rögtön behúzva a saját politikai oldaluk védelmét, egy olyan ügyben, aminek köze sincs a pártpolitikához?

Hát nem. És lehet sok mindent gondolni Szabó Zoltán esetéről. De egy dolgot nem lehet még csak sugallni sem, hogy megérdemelte, hogy helyes megverni egy embert egy vitában. Hogy az erőszak elfogadható.

Ez a cikk a ti támogatásotokból készült el.

A Mérce cikkeit ingyen olvashatjátok, de nem ingyen készülnek, hanem a ti támogatásotokból és a mi munkánkból! A Mércét nem támogatják pártok, oligarchák, hanem 100%-ban az olvasók hozzájárulásából működik, ez biztosítja a függetlenségünket, és pont ezért csak akkor maradhatunk fenn, ha te is beszállsz!

Kattints és támogasd a Mércét rendszeres havi 2000, 5000 vagy 10 000 forinttal, hogy tovább működhessen és még jobb lehessen!

Támogass minket egyszerűen bankkártyával:

Támogatom!

Más támogatási lehetőségekért és több infóért kattints ide.

Olvass tovább!