Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Ha Botka az ellenzék vezetője akar lenni, tényleg le kell számolnia az MSZP korruptjaival és kollaboránsaival !

Ez a cikk több mint 6 éves.

Botka László a múlt hétvégén óriási felhatalmazást kapott pártjától. 96 százalékkal választották az MSZP miniszterelnök-jelöltjévé. A kongresszus vétójoggal is felruházta Botkát: egyéni jelölt, vagy bejutó listás jelölt csak az ő egyetértésével lehet bárki. Botka ezzel megkapta a lehetőséget arra, hogy megkezdje a párt megtisztítását.mesterhazy-attila-es-botka-laszlo.jpg

kép: 24.hu

Lehetőséget kapott Botka, hogy kipakolja a pártelitből, a képviselői helyekről azokat a figurákat, akik együtt kávéztak Habony Árpáddal azért, hogy Bajnai Gordont közösen kicsinálják, akik a kormánypárttal együtt bizniszelnek letelepedési kötvényekkel, akik helyben trafikokat, vagy mondjuk zuglói pénzosztó helyeket bizniszelnek a helyi Fidesszel, átnyúlva a polgármester, és szintén miniszterelnök-jelölt Karácsony Gergely feje felett. Akiknek minisztériumi apparátusának egy részét visszavették a Fidesz kormányzásának 5. évében a már Fidesz által irányított minisztériumba.

Botka a párttól arra kért felhatalmazást, hogy azokat állítsa félre, akiknek kudarca elvezetett a Fidesz kétharmadához, és jelenlegi túlhatalmához. De ez nem elég.

Én mint választó nem akkor fogom egyáltalán megfontolni, hogy rájuk szavazzak, ha az MSZP újra hamut szór a fejére. Hanem akkor, ha kipaterolják a pártelitből a korruptakat és a kollaboránsokat. 

Kattints, és kövesd a Kettős Mércét, hogy ne maradj le egyetlen hírről sem!

Például nyolcadik kerületi lakosként könyörögnék, hogy az a Komássy Ákos ne kapjon befutó helyet a 2019-es helyi listán, aki szerint egy lehetséges kilakoltatás-sorozat elleni tiltakozás zavarja a lakosokat egy közmeghallgatáson, ezért elítéli azt.

Aki arra büszke, hogy nem veti a Fidesz szemére a korrupciós ügyeket. És nem, nem az MSZP megszűnését követelem, mert nyolcadik kerületi lakosként pontosan tudom, hogy a helyi MSZP-ben is vannak tisztességes emberek, akik tenni akarnak az országért. Én az ő helyzetbe hozásukat követelem.

És országos szinten ugyanezt. Nem Harangozó Tamással van bajom, vagy Kunhalmi Ágnessel, de Harangozó és Kunhalmi minden igyekezete szertefoszlik, ameddig a korruptak és a kollaboránsok uralják a pártot. Ahogy szétfoszlik és hiteltelenné válik Botka László teljes progamja is.

Politikai karrierek végét akarom látni, és ez csak a nyilvánosság segítségével megy. Mert hiába van például a pletykák szerint volt MSZP-s képviselőnél bizonyíték az MSZP egyes mostani vezetőinek kollaborációjára és korrupciójára, ez nem nyilvános. És minél közelebb haladunk a választásokhoz, annál károsabb lesz egy ilyen „tisztogatás” levezénylése, ha nem lesznek nyilvánosak a bizonyítékok. Ha csak városi pletykák, meg nem erősített információk vannak a tisztességtelen MSZP-sekről, akik megakadályozzák, hogy szóba jöhessen a szavazatunk leadása arra a pártra, aminek van némi esélye a Fidesz leváltására, parlamenti mandátumainak 50%, vagy legalább kétharmad alá szorítására.

Ha Botka László a szavazatomat akarja, akkor egyként kell eltávolítani az MSZP-től a Fidesz kétharmadához vezető politika legfontosabb figuráit, és az MSZP-s NER-lovagokat.

Nem elég Gyurcsánytól távol maradni, el kell tűnnie Mesterházy Attilának is. Nem elég szembefordulni a Gyurcsány-kormányzás megszorításaival, mennie kell Hiller Istvánnak is. Nem elég tisztességes programot letenni az asztalra, ameddig a Vas megyei tagbeléptetések után Zuglóba bukó korrupt Tóth Csaba ott ülhet az MSZP frakciójában. Nem elég Budapesten jó kampányt csinálni, ameddig a budapesti MSZP kiváló, pártok felett átívelő közvetítője, Molnár Zsolt ott ülhet a párt frakciójában.

A döntés Botka kezében van. Vagy velük száll szembe, vagy saját lehetséges szavazóival.

Kövesd a szerző bejegyzéseit a Facebookon is!

Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.