Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Olimpia, Putyin, évértékelők: a Mérce februárban is ott volt a legfontosabb eseményeknél – támogasd, hogy továbbra is ott legyen!

Ez a cikk több mint 7 éves.

A magyar politikában iszonyatosan izgalmas, és a szerkesztőség számára keményen leterhelő februáron vagyunk túl. Ebben a hónapban is több mint 500 ezer oldalletöltést ért el a Mérce, nem kamulátogatókat, hanem valódi, hús-vér embereket. A napi Facebook-elérést számítva is majd 10 millió emberhez jutottunk el, miközben több mint 2000 új kedvelő csatlakozott az oldalunkhoz. A december és a január után a februári hónapban is több mint egymillió forint támogatást kaptunk tőletek, a Mérce történetében először három hónapon át, így remélhetőleg nemsokára nektek köszönhetően egy új állandó szerzőt jelenthetünk be a Mércénél. Köszönjük, nélkületek, olvasók, támogatok nélkül nem létezne a Mérce!

feketemos_1.jpg

Ha nem érdekel a beszámoló, tekerj a cikk végére és támogass minket!

Februárban talán a legkeményebb munka, de egyben a legörömtelibb is az olimpiai népszavazási kampány végigkövetése volt. A ti támogatásaitoknak köszönhetően írtunk cikket a kormányzat hazaárulózós retorikájáról, arról, mit kell tennünk ahhoz, és mit nem, hogy összegyűljenek az aláírások, és hogy mi várható, ha összegyűltek. Elkísértük kopogtatni a Momentum aktivistáit, három percrőlpercre közvetítéssel és rengeteg élő videóval kísértük végig a kampány sikerét, amelynek végén együtt örülhettünk annak, hogy összegyűlt egy népi kezdeményezésre a 266 ezer aláírás. Aztán persze a kampány tanulságainak összegzése után már Bayer Zsolttal és Orbán Viktorral foglalkozhattunk, akik nem az olimpiai pályázatot védve, hanem annak feladása után az ellenzéket támadva lendültek ellentámadásba.

A kampány végeztével pedig a támogatásaitoknak köszönhetően megnéztük a friss párt fórumát Szegeden, és hosszú elemzést írtunk a Momentum lehetséges esélyeiről.

Putyin és Orbán

Persze nem csak ez történt februárban. A támogatásaitoknak köszönhetően ott voltunk Putyin látogatásakor, amikor teljesen felesleges, hatalomfitogtató módon igazoltatták Juhász Pétert, és tudósítottunk az Együtt tüntetéséről is Orbán évértékelője mellett.

Az évértékelők kapcsán a két legfontosabbról, Botka Lászlóéról és Orbánéról is külön cikkben írtunk, sőt az Orbán által ellenségnek nevezett, az európai egyenlő bérekért és szociális ellátásokért felállítandó szociális pillért is bemutattuk nektek.

Gazdaság, egészségügy

De persze a nagy eseményeken kívül is dolgoztunk. Készítettünk interjút Botka Lászlóval, és beindítottuk gazdasági rovatunkat is, írtunk a vagyonadóról, az ÁFA-csökkentésről, arról, miért rossz a saját lakás eszménye, a minimálbéremelésről és a Telekom-Fidesz üzletről. És a támogatásaitoknak köszönhetően elindult Kritikai alapozó sorozatunk is, amelyben minden egyes részben egy-egy alapvető baloldali fogalmat próbálunk egyszerűen és közérthetően elmagyarázni. A harmadik top téma az egészségügy volt ebben a hónapban, több cikket szenteltünk az elképesztő hírnek, hogy azért kapott két kórház új osztály létrehozására pénzt, mert ott nem fognak abortuszokat vállalni, de volt cikkünk arról is, hol tart a magánegészségügy ma Magyarországon.

Mindemellett pedig ott voltunk a tatárszentgyörgyi cigánygyilkosságok évfordulóján, elsőként számoltunk be arról, hogy az oktatási jogok biztosa felszólította a kormányt, kezelje a szakérettségik helyzetét, és elemzést közöltünk a romániai tüntetésekről is.

Kemény hetek voltak, és azt gondoljuk, rászolgáltunk a támogatásotokra februárban.

Mit ígérünk márciusra?

Szeretnénk a választáshoz közeledve kicsit elmélyülni abban, mi is vár ránk. Készülünk egy cikkel Botka László Szegedjéről, tovább követjük a Momentum alakulását, és írni fogunk Gémesi György alakuló pártjáról is. Mindemellett pedig kaptok tőlünk egy hosszú elemzést arról, miért nem tét nélküli a jövő évi választás, és ha minden jól megy, a kisebb pártok helyzetéről és esélyeiről is többet megtudhattok. Bár még nem tudjuk, mi készül március 15-ére, mi biztosan ott leszünk, ahogy hírt adunk az aktuális történésekről is, kiemelve az oktatás, az egészségügy, a dolgozók és a szegénység helyzetét az országban. Reményeink szerint pedig márciusban el tud indulni az Európai Unióról szóló sorozatunk is.

2017-re változatlanok a vállalásaink.

Ha valóban sikerülne összegyűjteni a 18 millió forintot 2017-re, akkor egy több embert elérő, okosabb, pontosabb Mércével búcsúzhatnánk majd tőletek az év végén. Pontosabban ehhez kérjük a támogatásotokat:

  • Szeretnénk, ha jelenleg önkéntesen dolgozó szerzőinknek és szerkesztőinknek fizethetnénk a munkájukat. A Mércében létrejött tartalmak ez után is nagyrészt önkéntes munkára épülnek majd, a fizetések pedig sajnos a médiában szokványos alatt maradnak, de így is jobb színvonalat, gyorsabb és megbízhatóbb Mércét fogunk nektek adni 2017-ben.
  • Szeretnénk 2017-ben több videós tartalmat előállítani, több élő közvetítést, interjút készíteni, és így véleményünket nem csak írásban, hanem vizuálisan is elmondani. Azt gondoljuk, hogy így szélesebb közönséghez juttathatnánk el a szerintünk és szerintetek is fontos ügyeket, és olyanokat is elérnénk, akik eddig nem olvastak minket.
  • Szeretnénk túljutni Budapesten, és közelebbről foglalkozni a vidéki nagyvárosok és falvak problémáival, küzdelmeivel is. Szeretnénk bemutatni az ország elhagyott területeinek ügyeit is, de ez nagyon sok pénzbe kerül.
  • Szeretnénk, ha nem csak a felháborodásról írhatnánk, hanem bemutathatnánk a mozgalomépítés, az önszerveződés, a tiltakozás és a közös fellépés eszközeit. Konkrétabb lehetőségeket és konkrét segítséget adni azoknak, akiknek elegük van a szavakból, és cselekednének.
  • Szeretnénk bemutatni azokat a civil csoportokat, társadalmi mozgalmakat, akik léteznek és cselekednek, szeretnénk, ha minél több szervezetet, csoportot, aktivistát ismerhetnétek meg a Mércén keresztül.
  • És persze szeretnénk folytatni az eddigi munkánkat is, hogy segítsünk titeket eligazodni a napi politika útvesztőjében, hogy rámutassunk a politikusok átveréseire, a hatalom visszaéléseire, és bemutassuk azt a normális és igazságos Magyarországot, ahol élni szeretnénk.

Ehhez kérjük a támogatásotokat. Ahhoz, hogy a Mérce 2017-ben is folytathassa, amit elkezdett, és a ti kezetekben is egy jobb eszköz legyen, egy jobb ország építéséhez!

18 millió forintra, vagy 1000 rendszeres támogatóra van szükségünk. Legyél te az egyikük, hogy a Kettős Mérce fennmaradhasson 2017-ben!

Támogasd a Kettős Mércét havi fix összeggel egyszerűen, bankkártyával az adhat.hu-n keresztül:


rendszeres támogatás bankkártyával

 

Vagy támogass minket egyszeri tetszőleges összeggel:


támogatás bankkártyával

 

Támogathatsz minket PayPalon keresztül rendszeresen:

1000 Ft
2000 Ft
5000 Ft
10 000 Ft


Vagy kattints az alábbi gombra, és támogass minket egyszeri tetszőleges adománnyal PayPalon:



Vagy utalhatsz közvetlenül a netbankodból is az alábbi számlaszámra:

Számlatulajdonos: Kettős Mérce Egyesület
Bankszámlaszám: 16200216-17076018

Külföldről utaláshoz ezek az adatok fognak kelleni:
IBAN: HU68162002161707601800000000
BIC: HBWEHUHB

A netes utaláshoz megtalálod a bankod honlapjára mutató linket alább:

OTP
K&H
CIB Bank
Citibank
Budapest Bank
AXABank
MKB Bank
FHB Bank
UniCredit Bank
Erste Bank
Raiffeisen Bank
Magnet Bank

Köszönjük!

Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.