Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A TV2 Mokkában csak az ellenzékiek korruptak, és nem a politikusok, hanem a civilek vagyonát kell átvilágítani

Ez a cikk több mint 7 éves.

Ha az ember ritkán néz pártpropagandát, fel se tűnnek neki az olyan zseniális interjúk, mint amit Pachmann Péter készített ifjabb Lomnici Zoltánnal a TV2 Mokkájában (köszönet csokosluli coub blognak, hogy neki feltűnt és így én is megnézhettem).

lomnici.jpg

Kép: Lomnici Zoltán a TV2 Mokkájában.

Tökéletes adás, amin tökéletesen lehet bemutatni, hogy a részben a mi adóforintjainkból megvásárolt, és a részben a mi adóforintjainkból készült állami propaganda-reklámokból fenntartott TV2 hogyan is gyártja maga a propagandát. A korrupció ellenzéki, Gyurcsánynak túl sok pénze van, Vonának túl kevés, és a tanulság az, hogy a civileknek is kéne vagyonnyilatkozat.

Össze is gyűjtöttük a legszebb állításokat a műsor kapcsán:

  • Lomnici úr alkotmányjogászként szerepelt. A TV2 azt elfelejtette kiírni, hogy ő a Békemenetet szervező CÖF házijogásza. Tehát nem annyira tekinthető elfogulatlan szemlélőnek, persze ezt be is bizonyítja a műsor folyamán.
  • A vagyonnyilatkozatokat az emberek Simon Gábor volt MSZP-s képviselő korrupciós ügye miatt nem veszik komolyan.
  • Rogán Antalt, akinek a nevét nem lehet kimondani, meghurcolták a vagyonnyilatkozata kapcsán.
  • Elegáns gesztus, hogy Orbán Viktor nem vesz fel pénzt a pártelnöki munkájáért. Az is elegáns gesztus, hogy Trump se vesz fel elnöki fizetést. Másról nem derül ki, hogy nem vesznek fel fizetést politikusi munkájukért (pedig se Vona, se Gyurcsány nem kap pártelnöki fizetést).
  • Pachmann kérdezi, komolyan lehet-e úgy venni Vona Gábort, hogy nincs autója és saját lakása? Rá lehet-e bízni egy olyan emberre az országot, aki nem tud takarékoskodni? A válasz: nem, nem lehet.
  • Pachmann és a válaszadó Lomnici se említi, hogy a takarékoskodás szempontjából talán az is fontos, hogy Vonának nincs tartozása, míg a legtöbb politikusnak van.
  • Nem lehet komolyan venni a politikusokat, akiknek nincs vagyonuk.
  • Furcsa, hogy sok Jobbikosnak nincs lakása, egy politikusnak 30-40 éves korára kéne megtakarítással rendelkeznie.
  • Gyurcsány Ferenc gazdag, ez szúrja a választók szemét.
  • Hadházy Ákos vásárolt egy Trabantot, és ezt az előző résznyilatkozatában nem tüntette fel, pedig az egy komoly közokirat.
  • Hadházy Ákos környezetvédőként próbál teret nyerni a politikában, miközben Trabanttal jár.
  • Tóbiás József Érdről Törökbálintra költözött, és mivel ott Lomnici szerint magasabbak az ingatlanárak, felmerülhet, hogy miközben Tóbiás azt akarja kommunikálni (?), hogy nem gazdagodott, mégis gazdagodott.
  • Előfordulhat, hogy családtag nevére írt vagyonnal kerülik ki a vagyonnyilatkozatot a politikusok. Ezt a gyanút azzal lehetne alátámasztani, ha a családtagok vagyonnyilatkozata is nyilvános lenne, de sajnos az nem nyilvános.
  • Pachmann azt kérdezi, hogy akkor nem szankcionálható, ha valaki markánsan téved a vagyonnyilatkozatában? Lomnici szerint nem szankcionálható, de a vagyonnyilatkozatokra kötelezettek körét ki lehetne terjeszteni például a civil szervezetekre.

Ha valaki megnézi ezt a műsort, akkor tudni fogja, Magyarországon az ellenzék lop és csal, Orbán Viktor pedig nagylelkűen még pártelnöki fizetést se vesz fel. A vagyonnyilatkozatok szankcionálhatóak lennének, de inkább a civileket kell basztatni a politikusok helyett.

Így néz ki ma a Propaganda tévé Magyarországa.

Kövesd a szerző bejegyzéseit a Facebookon is!

Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.