Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A migránsoknál már csak a szexelő nőket utálják jobban egyes magyar kommentelők

Ez a cikk több mint 7 éves.

Szilveszterkor egy szír férfi görögnek kiadva magát elcsábított egy magyar nőt. Majd miután belekezdtek az aktusba, a férfi egyre durvábbá vált, ekkor a nő kérte, hagyják abba a szexet, de a férfi nem engedett, és végül megerőszakolta a nőt. image001_219.jpg

tüntetés Budapesten, a családon belüli erőszak ellen 2013-ban

Sajnos ilyen eset nem egy történik évente Magyarországon. A két ünnep között is számos bántalmazási esetről számoltak be a hatóságoknak, és tudjuk, hogy majd minden tizedik (!) magyar nőt ért szexuális erőszak 15 éves kora után. Gondoltam megnézem a kommenteket, hogy mit mondanak a magyar kommentelők erről az esetről, és nem kicsit lepődtem meg. A 24.hu-n a cikk alatt csak és kizárólag a nőt kurvázó kommentek voltak:

„Azért aki elmegy valakivel egy éjszakai ismeretség után…az talán ku…a, és nincs miről beszélni.”

„KINEK HÍSZTEK EGY RIBINEK VAGY A MIGRINEK……KÉZENFOGVA KITOLONCOLNI MINDKETŐT”

„Szerintem ez nem erőszak volt, mert a nő is benne volt. Az, hogy később meggondolta magát az ő baja. Azt sem tudta, hogy ki ez a férfi, akkor ismerkedtek meg és máris lefeküdt vele ? Megérdemli, amit kapott !”

De talán a legdurvább komment az, amelyben azért csukná le a nőt egy kommentelő, mert nem magyar férfival feküdt le:

„Nem jó a magyar lányoknak a magyarf….. csak a külföldi. ha már egyszer beleegyezett akkor hogy lehet az utólag visszavonni? A nőt kéne lecsukni….”

Gondoltam ezután megnézem, az Index kommentelői mit szólnak az esethez. Itt is az áldozathibáztatás vitte a prímet:

„Biztos hogy erőszak volt? Aki egy vadidegenel ismerkedik,ilyen migráns hisztéria közepette biztos csak elsőáldozózó kisasszony lehet…”

„Jogos a hölgy felháborodása.Így átverni valakit,hogy görögnek mondja magát és közben meg szír.Ráadásul még a tarifát sem fizeti meg amelyben megegyeztek.Életfogytiglant adni neki!Hehehe!”

„Azért a hölgy sem utasította el a szexuális közeledést néhàny perces ismerettség után…”

„Gondolom egy prosti volt, aki keveselte a tarifát, ezért kérte fejezzék be”

„a nő is megéri a pénzét,miért áll szóba olyannal aki nem a napon barnult le…….”

Végül a fideszes Pestisrácoknál is megnéztem, hátha itt már a megszokott migránsozás dominál, és ez így is volt félig, főleg mivel erre is volt kihegyezve a Pestisrácok Facebook-posztja, és a cikk címe. De azért itt is voltak, akik tudták, hogy az áldozat a hibás:

„de miért ment elna csaj egyből egy szírrel? jó nagy kurva volt az is”

„15 évet a tetűnek! Az egy dolog, hogy egy kurvát erőszakolt meg, de akkor is.”

„Válasszuk ketté a dolgokat. A jogszerűtlenül, illegálisan Magyarországon tartózkodást, és a gyanús nemi erőszakot. Nem lehet, hogy nyelvi problémák voltak? A szír nem értette, amikor a hölgy görögül mondta a tarifát.”

Tehát akkor szögezzünk le pár dolgot:

Attól, hogy egy nőnek vannak alkalmi partnerei, még nem lesz „kurva” (nem mintha egyébként valakit azért, mert „kurva” lesz meg kellene bélyegezni). Ahogy a férfiaknak, úgy a nőknek is joguk van kiválasztani, kit akarnak partnerüknek, ez már nem a 16. század, hogy majd a család eldönti, kivel házasodhat, és nem a 16. század abban az értelemben sem, hogy az ég egy adta világon semmi gond nincs azzal, ha valakinek több szexuális kapcsolata van élete során, feltéve, hogy figyel a védekezésre, saját illetve partnerei mentális és fizikai egészségére.

A nem még mindig nem, és akkor is nem, ha már elkezdődött az aktus. Ha az egyik fél ki akar szállni az együttlétből, akkor joga van hozzá, a szexuális aktus nem egy üzleti ügy, amiben eladtad a tested a másiknak. Ugyanúgy rendelkezel a testeddel az aktus közben is, ugyanúgy kiszállhatsz belőle bármikor, és ha ezt a másik nem hagyja, akkor kényszerít téged, tehát erőszakot alkalmaz veled szemben, méghozzá szexuális erőszakot. Semmi különbség nincs aközött, hogyha a kezdeti beleegyezés után gondolja meg magát egy nő vagy egy férfi, és aközött, ha bele se egyezik.

És persze lehet itt migránsozni, meg kulturális különbségezni, de a helyzet az, hogy a magyar fiataloknak se tanítja meg senki ezeket az alapvetéseket. Sőt sokszor pont az ellenkezőjére tanítanak minket: elég csak a lányok kihasználására épülő gólyatáborokra, vagy a lányokat szexuális tárggyá degradáló reklámokra gondolnunk. A magyar iskolákban is tanítani kéne, hogy mit jelent a belegyezés a szexnél, hogy a tested felett mindig te rendelkezel, és nem más. A magyar társadalom, ahogy a kommentekből is látszik, a beleegyezés megváltoztatását nem tekinti lényeges körülménynek, ami abban is megjelenik, ahogyan a férj és feleség közti nem kívánt szexet sokan megengedhetőnek tartják, mondván „egyszer már igent mondott”.

Érdemes lenne végre azt követelni a mindenkori kormánytól, hogy a szexualitást megbélyegző, tabusító „szexuális felvilágosítás” helyett végre a férfiak és nők a saját testükhöz való jogukról legyen szó az iskolákban.  Tudják azt, mit jelent a nem, és az igen, és mit tehetnek, ha a másik visszaél az erejével.

 

Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.