Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Annak kell örülnünk, hogy legalább nem fideszes oligarcha vette meg a Népszavát?

Ez a cikk több mint 7 éves.

A Geomédia tegnap bejelentette, végül egy Puch Lászlóhoz köthető vállalat vette meg a céget, amely kiadja a Szabad Földet, a Vasárnapi Híreket és a Népszavát. Ott tartunk ma Magyarországon, hogy annak kell örülünk, ha olyan emberek raknak bele pénzt a baloldali-liberális médiába, akik tőlünk lopták azt a pénzt.

nepszava.jpg

A 2000-es évek Magyarországa ugyanis a Puch-Simicska, MSZP-Fidesz tengelyről, a 70-30-ban leosztott közbeszerzésekről szólt. 2016 Magyarországa pedig arról szól, hogy az azóta meghízott Fidesszel szemben Puch László és Simicska Lajos azok, akik megmentik és fenntartják a médiatermékeket.

Ide jutottunk. Ha valaki politikai napilapot akar venni, vehet Széles Gábortól, Simicska Lajostól és Puch Lászlótól. Más nincs.

És mégis, az ember örül, hogy végül a Népszava nem a Fidesz-közeli oligarchához, Habony Árpád jó barátjához, Tombor Andráshoz került (Itt tévesen írtuk, hogy Tombor a Mandiner tulajdonosa, ezért elnézést kérünk).

Legalább nem csak fideszes oligarchák kezében van média, juhé!

Mennyire mondhatjuk vajon szabadnak ezt a magyar sajtót? És mennyi az esélye annak, hogy szabadabb lesz a következő időszakban? Ha a Népszabadság szerkesztőségét senki nem merte megmenteni, ha a Népszavát is egyedül Puch László merte?

Persze ott van még az RTL-csoport, ők legalább Angela Merkel egyik legközelebbi tanácsadójának, Bertelsmannak a kezében vannak, és ott van a 444, meg az Index, ahol fene se tudja, ki a tulaj, még Spéder (szintén volt Fidesz-oligarcha) vagy már valaki más.

Szembe kell nézni vele, hogy ez a magyar média helyzete ma. A mindent benyelni és megvásárolni akaró Fidesszel szemben, örülni kell, ha egy lapot egy hétpróbás gazember vesz meg.

És vajon tényleg örülni kell?

Ez a „szabad sajtó” ma Magyarországon.

Kövesd a szerző bejegyzéseit a Facebookon is!

Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.