Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Amíg ezt a címet elolvastad, Mészáros Lőrinc 49 ezer forintnyi állami közbeszerzést nyert

Ez a cikk több mint 7 éves.

„Van vagyonom természetesen. De azt nem tudom megítélni, hogy mekkora” – mondta Mészáros Lőrinc szerdán a 444-nek. Később az interjúban azt is hozzátette, karácsonyra megajándékozzák majd egymást Orbán Viktorral, hiszen barátok.

orban_meszaros_lorinc-1024x576.jpg

Pedig ő már kapott ajándékot Orbántól idén. Nem is keveset. Az RTL Klub számításai szerint Mészáros cégei 225 milliárd forintnyi közbeszerzést, állami pénzt nyertek idén. Ez a teljes 2016-os költségvetés bevételeinek az 1,46 százaléka. A magyar felsőoktatásra szánt költségvetési pénz másfélszerese, nagyobb, mint amennyit segélyezésre költ a magyar állam. 7000 forint másodpercenként.

Ebből a pénzből 225 ezer állami alkalmazott, ápoló, tűzoltó, rendőr, kulturális dolgozó, szociális munkás, orvos, tanár 80 ezer forintos fizetésemelését lehetne fizetni egy évig. És persze Mészáros jövőre is nyerni fog…

De persze, ezek a pénzek valamilyen beruházásra mennek el. Tehát nem az egész tűnik el a felcsúti kisgömböc gyomrában, hanem mondjuk csak a 20 százaléka.

És hogy ki is az a Mészáros Lőrinc valójában? Ki az az ember, aki mielőtt nyilvános lett volna, hogy az ő cége záratta be a Népszabadságot, azt nyilatkozta, nem tudja, hogy vesz-e médiát, majd a Népszabadság kiadója, a Mediaworks megvásárlása után pár héttel megvette az Echo TV-t is. Az ember, aki egy 1,4 milliárdos yachton nyaral, az ember, akinek a birtokán lakik Orbán Viktor kutyája, az ember, aki a felcsúti focicsapat tulajdonosa, és 2009-ben pár milliós árbevételű cégéből, 2016-ra egy állami pénzeken élősködő holdingot épített fel, és aki miután belefogott a sertésbizniszbe, csökkentették a sertéshús áfáját? Hát ki ez a legenda?

Aki valóban tudni akarja, az csapja a fel a magyar miniszterelnökök életrajzát az O betűnél. Ott találja meg, kicsoda igazából Mészáros Lőrinc.

A helyzet az, hogy ez csak Mészáros Lőrinc. De a neki juttatott összegekben nincsenek benne az MNB alapítványainak pénzei, nincs benne Garancsi István, a Videoton tulajdonosa, aki a sokszorosára növekedett az úszó vb-re építendő Dagály uszodáját húzza fel sok tízmilliárdból. Nincs benne a MET gázcég haszna, nincsenek benne Andy Vajna kaszinómilliárdjai.

Meg kéne végre érteni, hogy igen, a szocialisták meg az SZDSZ-esek is loptak, és a fene sem álmodik arról, hogy valaha is újra kormányozzák azok az emberek az országot.

De ezek a fideszes fiúk nem lopnak. Ezek, mint egy sáskahad, fosztogatnak, szívják ki a vért a magyar gazdaságból, hogy aztán médiát vegyenek belőle, embereket vegyenek meg belőle, hatalmat vegyenek belőle, hogy még többet csapolhassák a vérünket.

Pontosan lehet látni, ahogy egyre erősebb a hatalmuk, egyre több vért szívnak.

Szívják ki a vért és a pénzt az egészségügyből, a te kezelésedből, az oktatásból, az ország, a gyereked, és a saját magad jövőjéből!

És akkor most kéne jönnie a pozitív résznek. Hogy háborodjunk fel, hogy tüntessünk, hogy szórjunk ki egymillió szórólapot ezeknek az embereknek az ocsmányságairól. És a helyzet az, hogy ezt meg is kell csinálni. Mert különben maradunk ebben a gödörben, sőt, ássuk a még mélyebbet minden pillanatban, amikor nem mozdulunk. Nem messiásra van szükség, hanem sokszor 10-20 emberre, aki megteheti és aki belekezd. Mi itt leszünk, és támogatni fogjuk őket, nekünk ennyi futja az erőnkből amellett, hogy legalább megírjuk és kihangosítjuk, ami az országban történik.

De ez önmagában nem elég, ha nem történik végre valami, amiben legalább hinni lehet!

Kövesd a szerző bejegyzéseit a Facebookon is!

Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.