Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Olcsóbban adott a Várban albérletet magának és feleségének a polgármester, mint amennyibe egy piszkos lakás kerül a nyolcadik kerületben!

Ez a cikk több mint 7 éves.

Miközben idén háromszor annyi embert lakoltattak ki nyár végéig az országban mint tavaly, van, akiknek nincs ilyen gondjuk. Van az a kaszt, akik érinthetetlenek, pontosan azok, akiknek meg kéne akadályozni, hogy emberek az utcára kerüljenek. A Rogán Antal felségterületének számító V. kerületben már láthattuk, hogy a nép vagyonát hogyan kótyavetyélik el a haveroknak a politikusi kaszt tagjai, de ebben is tudott új minőséget mutatni az első kerület és Dr. Nagy Gábor Tamás polgármester.

14212550_0b24af513e0750155508b183f4723f59_wm.jpg

Fotó: Kondász Luca / Index

A kerületben ugyanis a bérlakásokról a polgármester úr dönt egy személyben. A képviselőtestület elé csak 5 évvel később,  a szerződések meghosszabbításakor kerülnek a döntések, akkor derül ki, ki hol, mennyiért kapott lakást. Így derült ki most, hogy a polgármester volt felesége 100 ezerért bérelhetett egy 100 négyzetméteres lakást, maga a polgármester egy 71 négyzetméteres lakást 81 ezerért bérelt, de bőven kaptak a haverok és a sameszok is mind kb. 1000 forint per négyzetméter áron.

Annyiért, amennyiért a polgármester magának, a feleségének és a haveroknak a Várban és környékén adott lakásokat, konkrétan a nyolckerben, de talán Kőbányán sem lehetne lakást bérelni.

Miközben egyetemisták, fiatal párok, munkakezdők, egyedülálló anyák (és a szegényekről már ne is beszéljünk) nem jutnak megfizethető lakáshoz, miközben van olyan ismerősöm, akinek a fizetésének 70 százalékát elviszi a lakbér és a rezsi, azok, akiknek ezt meg kéne oldani, maguknak osztanak olcsó lakásokat. Maguknak, miután megszavazták maguknak a több százezres fizetéseket.

Miközben a magának 71, volt feleségének 100 négyzetméteres lakást bőven a piaci ár alatt megszavazó első kerületi polgármesternek, Dr. Nagy Gábor Tamásnak vagyonnyilatkozata szerint van egy saját, XI. kerületi 69 négyzetméteres lakása, és még egy üdülője is Leányfalun, 15 milliós megtakarítása kincstárjegyekben, és 950 ezres fizetése.

És mindezt a fényűzést, lopást, kivagyiságot, hatalommal való visszaélést még meg is bocsájtanám ezeknek az embereknek, ha lenne az állampolgárokat segítő, a lakásállományt a lakosság, a nép érdekében felhasználó bérlakásprogramja az államnak, a kerületeknek. Ha segítenének abban, hogy a polgárok is tudjanak megfizethető otthonba költözni.

De az első kerületben, ahogy az V. kerületben és a legtöbb kerületben és városban is csupán egyfajta bérlakásprogram létezik, ami a a haveroknak juttatja a nép által a politikusokra bízott ingatlanokat.

Ez a szégyen!

És a probléma pont ezért kettős, ezek az ügyek pont ezért duplán undorítóak. Egyrészt a korrupció, a lopás, a nép megkárosítása miatt. Másrészt pedig azért, mert előlünk lopják el a lehetőséget a normális életre, például a lakhatásra ezek az emberek!

Az elkótyavetyélt, ellopott ingatlanok ugyanis hiányoznak a piacról, a nem létező bérlakásprogramok lakásai ugyanígy, és ezzel is emelik a többi albérlet árát!

Meg kéne végre alázni, szégyeníteni ezeket az embereket. Nem finomkodva tüntetve, hanem a néptől ellopott házaik és lakásaik előtt megszégyenítve őket, hogy a végén a szomszédok kérjék meg, hogy költözzenek már el innen. Hogy megalázó legyen számukra az, amit tesznek.

És aztán addig kergetni őket, addig helyezni rájuk a nyomást, ameddig végre nem cselekednek rendesen, és az állam, az önkormányzatok ingatlanjait nem arra használják, ami ezeknek az ingatlanoknak a céljuk: a nép érdekében, a nép megélhetésére, a nép lakhatására!

Kövesd a szerző bejegyzéseit a Facebookon is!

Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.