Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Még vége sincs a Népszabadság-sztorinak, máris itt a Fidesz új áldozata

Ez a cikk több mint 7 éves.

Akinek az Origo, a TV2, a Class Fm, a közmédia, a Metropol (hogy csak a legnagyobbakat említsük) kicsinálása után nem lett volna világos, mi zajlik ma Magyarországon, és még a Népszabadság förtelmes kinyírása se tette világossá, annak az Indexen hétfő este megjelent cikk teszi majd nyilvánvalóvá.

plak1-e1475522157870.jpg

(Kép forrása: boon.hu)

A cikk szerint lényegében kivégzik azokat az óriásplakát-cégeket – azok közül is leginkább Simicska Lajos plakátcégét – amelyek nincsenek a Fidesz kezében. Hogy ez mit jelent? Láttuk a mindent elborító plakátkampányt az elmúlt hónapokban, a népszavazás kapcsán. Ha végleg rátelepszik a törvény erejével a kormány ezekre a cégekre, akkor borítékolható, hogy ez kismiska volt ahhoz képest, amit 2018-ban fogunk látni. Viszont amiket nem fogunk látni, azok az ellenzéki plakátok, például a Kétfarkú Kutya Párt plakátjai lesznek.

Tamás Gáspár Miklós a Mérce hasábjain írta néhány napja: önsorsrontó balek az a baloldali, aki nem szolidáris a Népszabadsággal. Ezzel szemben a valóság az, hogy ma Magyarországon önsorsrontó balek mindenki, aki nem érti meg, miért óriási probléma egy lap megszüntetése, és miért óriási gond még akár egy oligarcha plakáthelyeinek elvétele is.

A helyzet az, hogy egy ideális világban én is tapsolnék, ha egy olyan korrupt disznónak, mint Simicska Lajos, elvennék a lopott tulajdonát. Csakhogy jelenleg tényleg alig maradt már más, nem fideszes médiafelület, mint például ez az egyébként tényleg a Fidesz által ellopott tulajdon, és azt sem szabad elfelejteni, hogy a plakátbiznisz Simicska legfőbb bevételi forrása jelenleg, amelyből részben finanszírozni tudja médiaportfólióját, a Hír Tv-t és a Magyar Nemzetet. Így nem tudok nevetni.

Nem tudok örülni, ha azt látom, hogy kormányzás helyett, az egészségügy, az oktatás, a szociális ellátórendszer rendbetétele helyett a kormánypárt mesterterveket készít hatalmának bebetonozására, pontosan azért, hogy ha valaki számon kérné ezt a nem-kormányzást, arra a lehető legkevesebb lehetősége legyen.

Pontosan látni kell, mire megy ki a játék, miért tesz ilyen óriási, ijesztő lépéseket a Fidesz most, 2016 végén. Azért, hogy a 2018-as választáson néhány marginális csatornán kívül ne legyen más hely, ahol az ellenzék véleménye egyáltalán megjelenhet.

Azokon a százezreken, talán milliókon kívül, akiket a kormánypropaganda már most elzár az ellenzéki hírektől, aki ezt nem hajlandó megérteni, az tényleg önsorsrontó balek. És nagyon meg fog lepődni, amikor épp rá csap le a Fidesz valamelyik hűbérura.

Mert az a helyzet, hogy itt jelenleg nem épül ország, nem kormányoznak, hanem hatalmat szereznek. Mondjon már valaki akár csak egyetlen olyan jelentős kormányzati lépést az elmúlt 6 évből, ami felfelé indította el Magyarországot a lejtőn! Miközben estig tudjuk sorolni a hatalom megszerzése érdekében tett lépéseket.

A helyzet nem rendkívüli. Ahogy a béka is csupán a lassan felforró vízben fő meg, úgy itt sincs rendkívüliség, csak szép lassú belecsúszás van. Egy rémálomba.

Pedig az egyetlen ellenszer a hit visszaszerzése. Ez a rendszer abból él, hogy elhitette velünk, hogy ők, vagyis a kisebbség a többség, és bármit büntetlenül megcsinálhatnak. Hogy övék az ország, övék a hatalom, sőt még azt is megmagyarázzák ha kell, hogy Ferenc pápával szemben övék a mennyek országának támogatása.

Pedig ha elhinnénk, hogy ezek az emberek is csak földi halandók… Ha összedobnánk a Népszabadságnak a pénzt a lap megvásárlására, vagy egy új lap indítására, ha az akár be is zúzott plakáthelyek helyett újakat raknánk ki oda, ahová megtehetjük, ha kinyomtatnánk a fontos, de már ki nem nyomtatott újságcikkeket és bedobnánk a szomszédaink postaládájába, ha nem behúzott farokkal mennénk tovább, amikor valaki migránsozik, zsidózik, cigányozik, buzizik, hanem helyre raknánk, ha büszkék lennénk a véleményünkre, ha a következő másfél évben elhitetnénk magunkkal, hogy meg lehet állítani ezeket, és beleadnánk apait anyait – akkor semmi se maradna ebből a rémálomból.

Kéne hinni valamiben, mert most csak rémálom van, rettegés van, és a hatalmasok diadala. Kevés az idő 2018-ig, és ha harmadszor is megszerzik a mandátumok több mint a felét egyedül, akkor nehéz lesz azt mondani, hogy nem ezt akarja a magyar nép.

Kövesd a szerző bejegyzéseit a Facebookon is!

Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.