Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Kósa Lajos a magyar „liberálbaloldalt” vonja felelősségre az orlandói mészárlás kapcsán

Ez a cikk több mint 7 éves.

Régóta hallgatok parlamenti felszólalásokat, de olyan ocsmány, részvétlen és undorító felszólalást, mint amelyet Kósa Lajos ma megeresztett a Parlamentben, még nem hallottam. A Fidesz frakcióvezetője a magyar baloldalt tette felelőssé az orlandói tragédiáért, hibának nevezte, hogy az olasz parti őrség kimenti a menekülteket a tengerből, és nem sikerült kimondania, hogy kik voltak a szombat éjszakai ámokfutás áldozatai, hogy melegek, leszbikusok voltak.

d_noe2016031701024-1024x512.jpg

Fotó: hirado.cms.mtv.hu

Kósa felszólalásában egy éjszakai bárról beszél, és még azt is nehéz mondani, hogy kerülgetné a tényeket – egyszerűen nem beszél arról, hogy a meleg közösséget érte itt atrocitás. De beszél másról. Arról, hogy a jelenlegi menekültválság és a kontrollálatlanul beáramló menekültek felelősek az orlandói tragédiáért, amelyet egy 1986-ban az USA-ban született afganisztáni szülőkkel rendelkező illető követett el. A logikai bukfencet Kósa így oldja meg:

„teljesen másik civilizációból érkezik, de már itt születik”.

De Kósa kifejti azt is, hogy miként lehet felelős az európai menekültválság egy USA-ban történt merényletért. Ugyanis szerinte az EU, Magyarország és az USA ebből a szempontból egy térségnek a tagja.

Kósa persze továbbmegy: szerinte ez az elkövető, aki amerikai muszlim származású, de egyébként nem volt vallásos, és nincs kapcsolata terrorszervezettel (bár esküt tett az Iszlám Állam vezetőjének a 911-et felhívva, miközben azért rimánkodott, valaki hallgassa meg), azt jelzi, hogy az integráció „majdnemhogy lehetetlen”. Ezt a majdnemhogy lehetetlenséget már láttuk a párizsi terrortámadások muszlim hőseinél, akiket rendőrként ért a végzet, miközben a terrorcselekményt próbálták megakadályozni, vagy biztonsági őrként akadályoztak meg robbantást. Ők is nyilván az integráció lehetetlenségét bizonyítják, meg a több millió, a nyugati világban békésen élő muszlim.

Cikkünk az orlandói tragédiáról:

A melegek, a leszbikusok, a biszexuálisok és a transzneműek életének szerves részét képezi az erőszak és annak á…

Közzétette: Kettős Mérce – 2016. június 13.

Vagy mondjuk London muszlim polgármestere, aki Londonban felvonta a szivárványszínű zászlót is, és aki ki tudta mondani, hogy elítéli a melegek ellen indított támadásokat. Speciel ezt Kósának nem sikerült.

Kósa szerint a veszélyt, amely Orlandóhoz vezetett, a kontrollálatlan migráció és a kényszerbetelepítés jelenti. Kicsit ellentmondásos a helyzet, mert ugye a kényszerbetelepítésnek nevezett kvótarendszer nem kontrollálatlan: kiszűrik és visszatoloncolják a menedékre nem jogosult menekülteket az eljárás alatt. De ennél is durvább az, ahogyan két világképet állít egymással szembe Kósa.

Szerinte az egyik oldalon az olasz parti őrség áll, akik kimentik a tengerből a menekülteket, míg a másik oldalon a magyar kormány, akik nemet mondanak a kényszerbetelepítésre. Hogy mi van? Az emberek életét megmentő, a menekülteket vízbe fulladni nem hagyó olasz parti őrség a bűnös az orlandói tragédiáért? Persze ezt így nem mondja ki Kósa, de felszólalása végén megnevezi a valódi bűnösöket.

Először azt a kérdést veti fel, hány ártatlannak kell meghalnia, hogy a baloldal megváltoztassa menekültpárti véleményét. Sőt, szerinte ma a baloldal miatt nem lehet vitatkozni a menekültek helyzetéről Magyarországon. De aztán egy kijelentő mondattal zárja beszédét:

„Úgy tűnik nem volt elég halott, hogy a trendi liberálbaloldali megközelítés megváltozzon.”

Kósának sajnos a felszólalás alatt nem sikerült az áldozatokról megemlékeznie, vagy részvétét kifejeznie a családtagok iránt. Úgy tűnik erre már nem maradt ideje a habzószájú felszólalás után.

A felszólalás itt meghallgatható.

Kövesd a szerző bejegyzéseit a Facebookon is!

Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.