Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

KDNP-képviselő: Áder János ügyesen szolgálja a Fidesz érdekeit

Ez a cikk több mint 7 éves.

Rubovszky György, a Parlament Igazságügyi bizottságának Fidesz-KDNP-s elnöke a bizottság ülése előtt beszélgetett párttársaival.

rubovszky.jpg

A beszélgetést pedig a Hír Tv bekapcsolt kamerája felvetteRubovszky elmondta:

„Viktor nem engedi meg, hogy Ádert újraválasszák”

Rubovszky ennek kapcsán azt is mondta:  Áder János a legalkalmasabb államfő, ráadásul jól szolgálja a Fidesz érdekeit is: „Ennél ügyesebben […] egyetlen lényeges kérdést nem adott vissza úgy, hogy megakadályozta volna”

Rubovszky azt is elmondta, ha kell, akár házszabály-sértéssel is megakadályozza egy jobbikos javaslat napirendre vételét.

Tehát Rubovszky, a kormánypárt fontos embere kimondta, hogy lényegében minden kérdésben Orbán Viktor dönt, még a köztársasági elnök jelölésében is. Elmondta, készek akár törvényt sérteni az ellenzékkel szemben, és elmondta, Áder János nem más, mint a Fidesz bábja.

Kevés egyértelműbb dolog van a politikában, mint amikor egy kormánypárti képviselő mondja ki a száján, hogy Áder János a Fidesz érdekeit szolgálja, és egyetlen lényegi kérdésben sem mond ellent a kormány akaratának.

De ugyanezt kimondhatnánk Polt Péterről is, aki legfőbb ügyészként egy olyan ügyészséget vezet, amely 2010 óta egyetlen kormánypárti képviselőt, vagy érdeket érintő ügyben se emelt vádat.

Vagy kimondhatnánk az Alkotmánybíróságról (AB) és a Kúriáról is, amely sorban kaszálja el az ellenzéki kezdeményezéseket, és mond ki gyakran a joggal és az ép ésszel ellentétes véleményeket, ha a Fidesz érdeke ezt kívánja.

Persze vannak kivételek, ha egy belső fideszes lobbiharc áldozata egy ügy, mint az MNB pártalapítványok költségének titkosítása esetében. De ne felejtsük el: ott is csupán a titkosítás egy részét semmisítette meg az AB, és újra elfogadták utána a törvényt, párhuzamosan pedig Áder és az AB közreműködésével simán elfogadták a Posta költéseinek titkosításáról szóló törvényt.

De láthattuk ugyanezt az elvet érvényesülni a Nemzeti Választási Bizottságot megszálló kopaszok ügyében csakúgy, mint számtalan más esetben. A Fidesz bármikor megsérti a jogot, ha az ellenzék leveréséről van szó, ha saját érdeke úgy kivánja.

Persze kérdezheti a vájtfülű olvasó, aki nap mint nap a híreken lóg, hogy ezt ő eddig is tudta, mi ebben a hír? Csakhogy ilyen vájtfülűek pár tízezren vagyunk az országban, talán egy-két százezren, a többség viszont nem olvas híreket, vagy nem olvas annyit, mással tölti el az idejét, vagy már elege van, így nem minden kocka jut el hozzá a képből, nem tudja összerakni a rázúduló hülyeség, korrupció és lopás össztüzében azt, hogy mi történik.

Ezért kell felháborodni. Ezért nem szabad elveszíteni a felháborodás jogát, és megnyugodni magunkban, hogy mi tudjuk az igazságot. Mert az igazság akkor válik ténnyé, ha minél több ember megtudja.

Ezért kell felháborodni azon, amikor nyilvánvaló valósággá válik, hogy Áder János nem más, mint a Fidesz bábja, és ezért kell ennek a felháborodásunknak hangot adni, hogy mindenki számára egyértelmű legyen: a Fidesz elfoglalta saját embereivel a magyar államot, bábokat rak minden pozícióba, akik neki engedelmeskednek, így aki szembe kerül az érdekeikkel, vagy amikor az ország érdeke kerül szembe a Fideszével, nem fog megvédeni minket senki más, csak saját magunk, ha összekapaszkodunk a felháborodásunkban.

Kövesd a szerző bejegyzéseit a Facebookon is!

A Kettős Mérce csak akkor tud működni, ha te is támogatod!
A Kettős Mérce nem segít pártokat vagy oligarchákat. Ők sem segítenek minket. A Mércét akkor tudjuk hosszú távon fenntartani, ha legalább 600-an támogattok minket. Jelenleg 228 állandó támogatónk van. Ha szerinted is szükség van egy olyan baloldali és független lapra, mint a Mérce, támogass minket!
Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.