Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A kopaszokat nem, de az NVI-táblát leszedő Gulyás Mártont már holnap bíróság elé állítják

Ez a cikk több mint 8 éves.

A Nemzeti Választási Irodánál történtekre egy ország emlékszik: kopaszok (köztük a Fidesz-alelnökhöz, Kubatov Gáborhoz köthető Fradi Security alkalmazottai) és a volt fideszes polgármester felesége, Erdősiné, illetve az őt kísérő fiatalember (aki Kubatov Gábor titkárának volt az osztálytársa) erőszakosan összejátszva megakadályozták, hogy az MSZP elsőként nyújtsa be a vasárnapi zárvatartásról szóló népszavazási kezdeményezését. Az ügy egy egész országnál csapta ki a biztosítékot.

nvi.jpg

Így Gulyás Mártonnál és aktivistatársainál is, akik – mint azt megírtuk – két nappal az eset után egy akcióval próbálták ráirányítani a figyelmet arra, mit is tettek valójában a kopaszok és segítőik.

„A közigazgatási reformok jegyében, a további rendbontások elkerülése érdekében a hivatalt bezártuk. A demokrácia szünetel” – Ez a felirat szerepelt a plakátokon, melyeket Gulyásék ragasztottak fel a NVI épületére.

Bár a kopaszokra az NVI nem hívott rendőrt, Gulyásékra igen, és bár a kopaszok ellen nem intézkedtek a rendőrök, ellenük igen. Gulyás Márton pedig leszedte a Nemzeti Választási Iroda tábláját, ezért bűncselekménnyel, rongálással és garázdasággal gyanúsította meg őt az ügyészség.

28 nappal később pedig már a bíróság előtt is van Gulyás ügye, akinek cselekedetét az ügyész kihívóan közösségellenesnek, erőszakosnak, másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltőnek minősítette.

12516543_10208988883943090_334505576_n.jpg

A Gulyásra kiróható büntetés maximuma 2 év, remélhetőleg ezt nem kapja meg.

A facebookon szerveződik az esemény, hogy minél többen legyenek Gulyás holnapi tárgyalásán:
https://www.facebook.com/events/861143550660975/

Miközben Gulyás Mártonnal szemben villámgyorsan bírósági stádiumba ért az ügy, a kopaszok ellen még zajlik az eljárás, bár nem tudjuk, valaha kapni fognak-e ezért valamit. És miközben elég sok közösségellenes magatartásról, korrupcióról és média-manipulációról hallunk mostanában, Gulyás Márton az egyetlen, akivel szemben a bíróság eljár.

Mert leszedett egy táblát.

Mindenki döntse el maga, hogy a tiltakozás és a táblaleszedés vagy talán valami egészen más az, ami „kihívóan közösségellenes, erőszakos, másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltő” ebben az ügyben.

Kövesd a szerző bejegyzéseit a Facebookon is!

A Kettős Mérce csak akkor tud működni, ha te is támogatod!
A Kettős Mérce nem segít pártokat vagy oligarchákat. Ők sem segítenek minket. A Mércét akkor tudjuk hosszú távon fenntartani, ha legalább 600-an támogattok minket. Jelenleg 204 állandó támogatónk van. Ha szerinted is szükség van egy olyan baloldali és független lapra, mint a Mérce, támogass minket!
Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.