Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Gömbös Gyula is megirigyelné a NER migránsozó híradóját

Ez a cikk több mint 8 éves.

Néhány napja  a köztévé híradója szokás szerint egy nagyobb blokkot szentelt a menekültekkel kapcsolatos témáknak. Bár a híradótól nem szokatlan, ha finoman fogalmazva sem a BBC közszolgálati elveit követi épp, az egyik hír az egész mezőnyből kiemelkedett azzal, hogy „Allah nevében erőszakoltak meg egy nőt Németországban” szalagcímmel tárgyaltak egy ügyet hosszú perceken keresztül.

tumblr_o2gv7gq8xa1qzbmh0o5_500.png

Itt megtekintheti bárki online (25:10 körül kezdődik). Az erőszakoltak az költői többesszám, mivel egy elkövetőről van szó. A múltidő viszont precíz, ugyanis tavaly augusztusban történt az eset. Az állítólagos hírérték az, hogy most volt az elkövető bírósági tárgyalása. A bejátszásban mutatnak egy-egy screenshotot egy német és egy osztrák(!) bulvárlap online felületéről, majd az osztrák oldal kommentjeiből kettőt be is olvasnak „az eset ismét felháborította a német és az osztrák közvéleményt” felütéssel, ebből az egyik így hangzik: „egy másik hozzászóló pedig ironikusan megjegyzi: <>”. Ezután jön az elkövetőnek egy korábbi erőszak-kísérletének ismertetése, aztán Köln, majd „egy szászországi város”, ahol dühös lakossági fórum volt, végül egy iraki menekült által elkövetett bécsi pedofil erőszak decemberből.

Teljesen elképesztő. A köztévé egy öt hónappal ezelőtti németországi erőszakos nemi közösülésből csinál hírt, amihez hozzácsap minden bűncselekményt, amit menekültekről Európában talál, gúnyos kommentek fordítását olvassa be, és végig képernyőn tartja az „Allah nevében…” szalagcímet.

Mivel könnyű hozzászokni a közszolgálatiságnak ehhez a nemlétező színvonalához, nézzük meg, miért tragikus mindez. Magyarországon az ügyészség adatai szerint évente kb 500 esetben indul eljárás szexuális erőszak miatt. Az naponta másfél eset. És tudjuk, hogy a szexuális erőszaknak iszonyatosan nagy a látenciája, azaz az áldozatok gyakran nem jelentik ezt szégyenükben, vagy ha igen, akkor a rendőrség nem indít nyomozást. A szakértői becslések akár 99%-osra is teszik ennek az arányát, mint az az Országgyűlés által képviselőknek kiadott információs anyagban is szerepel. De legyen ötöde vagy tizede akár, jelen szempontból (és csak abból) teljesen mindegy: minimum évi több ezer esetről beszélünk. A köztévének viszont ez nem hír, csak az, hogy egy migráns hónapokkal ezelőtt Németországban.

tumblr_o2gv7gq8xa1qzbmh0o2_1280.png

A híradók videóiban magukban nem lehet keresni, de mivel önálló cikket is írtak belőle (főoldalon volt persze), rákerestem az „erőszakolt” szóra a hirado.hu archívumában (ami így a „megerőszakolt” és az „erőszakolt meg” formákat is megtalálja). A hirado.hu archívuma a pár hónappal ezelőtti lecserélése óta hiányos, így a kereső 2015 novemberénél régebbi találatot épp nem ad. Ennél újabb (azaz az utóbbi 3 hónapból) összesen 35 hír van, köztük ezek a címek (zárójelben az én megjegyzésem):

  • Azért tett erőszakot egy nőn, mert „Allah így akarja”
  • Magyar nőt erőszakolt meg egy menedékkérő Máltán
  • Megerőszakolt egy tízéves kisfiút egy iraki menekült Bécsben
  • Kölni karnevál: Újabb feljelentések szexuális bűncselekmény miatt
  • Iskolaudvarról hurcoltak el, majd megerőszakoltak egy 7 éves kislányt (benne ”türkmén származású”)
  • Gyermekek zaklatásával gyanúsítanak egy menedékkérőt Németországban
  • Fiatal lányokat molesztáltak kiskorú menedékkérők Belgiumban
  • Tízezer euró jutalom jár a kölni támadók nyomravezetőinek
  • Szexuális zaklatással gyanúsítanak egy szíriai menedékkérőt
  • Szigorodnak Németországban a kiutasítás szabályai (benne nyilván Köln)
  • Merkel: Európa sebezhetővé vált a menekültválság miatt (benne nyilván Köln)
  • Szervezettek voltak a nők elleni akciók? (Köln kapcsán)
  • Migrációkutató: Nyugat-Európa a korrektség diktatúrájában él
  • Azt gondoltam, akár meg is ölhetnek- megszólaltak a Kölnben molesztált nők
  • Két nőt is megerőszakoltak Kölnben
  • Újabb nemi erőszak Finnországban (benne: sötét bőrű külföldi férfi)

És van még pár: ha a nácik támadnak menekültekre, vagy a menekülteknek van a szexuális erőszakot elítélő demonstrációja, akkor is belekerül egy egész copy-paste bekezdés a kölni „arab vagy észak-afrikai származású támadók” által megerőszakolt nőkről.

Magyarországon élő nőt érintő találat ugyanezen időben?

2.

Azaz kettő.

(Az egyik a gólyatábori erőszakoló másodfokon 9 évre súlyosbított büntetéséről, a másik a szintén nagy port kavart eset, amikor öt 16 éves vagy fiatalabb fiú erőszakolt meg egy 14 éves lányt, ezekkel a cikkekkel nincs is gond.)

És én nem vártam sokat a köztévétől, sőt, de ezen még én is megdöbbentem.

Ez konkrétan a kurucinfó szerkesztési stratégiája.

Mármint ezt most nem költői túlzásként mondom, és nem szoktam ezzel a jelzővel dobálózni.

De a kurucinfó az, ami úgy építette föl a cigánybűnözés toposzát, hogy minden nap végigolvasták az összes bűnügyi hírt, ami eléjük került, ezek fehérek által elkövetett többségét hanyagolták, viszont minden egyes akár csak vélhetőleg cigányok által elkövetett esetet végtelenségig dramatizálva lehoztak. (Nem tudom, így van-e még, de egy időben a mostanra a police.hu-ba olvadt Zsaru magazint olvasva a kuruc cigánybűnözőzős cikkeinek túlnyomó többségét előre lehetett tudni, mert szinte tényleg csak annyit csináltak, hogy kihagyták a fehérek által elkövetetteket.) És persze ha már lehozták, akkor kötötték ezt más cigányok által elkövetett esetekhez, hisz evidensen a cigányoknak a lényegükben van a bűnözés. Mint azt viccesnek szánt „jajj szegíny segílyen tengődő merdzsós rászorulók, hát csak éhezett, azért gyilkolta meg a kegyetlen náci öregasszonyt” stílusú megjegyzésekkel is gyakran érzékeltették.

És ez pontosan ugyanaz. A magyarok által belföldön elkövetett szexuális erőszak sokszoros tömege (lásd pl csak a rendőrség híroldalát arról, ami egyáltalán hozzájuk eljutott) egyszerűen nem érdekes a közmédiának. Viszont minden egyes menekült vagy egyéb gyanús bőrszínű/származású személy által elkövetett esemény egész Európából, az hír, mindenhol összekötve a többi arab/afrikai/muszlim/menekült által elkövetett esetekkel, és most még az ironikusnak szánt rasszista kommentet is sikerült hozzáfűzni. Amúgy közszolgálatilag. Aztán csodálkozunk, hogy az emberek egyre jobban utálják a színesbőrűeket. (És még a kuruc mentségére szól, hogy ugyan nácik és buták, de olyat ők pl nem szoktak csinálni, hogy amikor az országos média lehozza, hogy a híradó konkrétan hazudik, mint a múltkor a menekült-terroristának beállított rég halott felkelőnél, akkor azt változtatás nélkül újra lehozzák…)

De persze nem is kéne ennyire alaposan belemenni. Engem bő évtizede jól szolgál az az ökölszabály, hogy ha egy faji/vallási alapot pedzegető hírben lecseréled az alanyt zsidóra, és hirtelen egy 30-as évekbeli antiszemita újságot olvasol, akkor ott nagyon komoly baj van.

És hát nem kell túl nagy fantázia ahhoz, hogy egy „Jahve nevében erőszakoltak meg egy nőt Németországban” cikk egy olyan közmédiában, aminek a szexuális erőszakról szóló hírei fele az európai kultúrkörbe beilleszkedni nem képes zsidókról szólna, miért lenne vérfagyasztóan ijesztő.

Viszont ha már 30-as évek, nézzünk egy kis történelmi összehasonlítást. Gömbös Gyula gondolom mindenkinek megvan. Egykori khm jobboldali politikus, a Magyar Nemzeti Függetlenségi (Fajvédő) Párt alapítója, aki aztán annyira mérsékeltté vált, hogy egy évvel azután, hogy Horthy miniszterelnökké nevezi ki (ekkor már a Nemzeti Együttműködés Egység Pártja színeiben), elsőként rohant Berlinbe Hitlernek gratulálni a megválasztásához és kereskedelmi egyezményt kötni. Na neki volt egy Habony Hubay Kálmán nevű cimborája, aki két kormánypárti újság főszerkesztője is volt. Ez a Hubay is ilyen mérsékelt-konzervatív (mondhatnánk: polgári) pofa volt, 38-ban például majd egy Szálasi Ferenc nevű formával közösen megalapítják a Nemzeti Szocialista Magyar Párt – Hungarista Mozgalom nevű pártot, hogy aztán megjárjon még féltucatnyi nyilas mozgalmat, és végül 44-ben a Szálasi kormány kultúrirodájának élén kössön ki.

Na de még maradjunk a 30-as években, konkrétan 1936 júliusában, a Gömbös kormány utolsó évében, két évvel az első zsidótörvény és nyolc évvel a deportálások előtt. Történik ekkor, hogy egy Györe Mihály nevű nyugalmazott ceglédi vasutas veseproblémák miatt bekerült a Szabolcs utcai Zsidókorházba, mert csak itt kapott helyet. Itt pedig egy tragikus hiba történik, valaki valamit nagyon rosszkor kevert össze: gyógyszer helyett véletlenül mérget adnak neki, amitől borzalmas fájdalmak között hal meg.

Gondolom el tudjuk képzelni, hogy hogy nézett ki a Hubay Kálmán által főszerkesztett Esti Újság címlapja így 36-ban, amint rákattantak a Zsidókorházban megmérgezett nyugdíjas sztorijára.

De nem is kell elképzelni, így nézett ki:

tumblr_inline_o2gsb2kjcy1qzaoz3_500.jpg

Huhh, van itt headline.

De bele is lehet kattintani, bár elég rossz minőségű másolat, azért nagyobb méretben el lehet olvasni.

Hm. Hm-hm. Hát ha a mostani kormánypárti média hozna le ilyen hangvételű cikket a menekültekről, arra az eddigi évekhez képest azt a kifejezést lennénk kénytelenek használni, hogy egész korrekt.

De vegyük észre a bal hasábban húzódó kormányzati propagandát is, ami a megnevezésük nélkül a „hitben, vérben, törekvésben, célban, hagyományban mindenkor idegen” zsidókkal szemben hirdeti a Nemzeti Fülkeforradalom és Szabadságharc Munkaterv csodálatosságát. Nehéz elképzelni, hogy ma a pestisrácok, Bayer, vagy a 888 egy ennyire visszafogott írást hozna le a menekültekről – pláne nem egy menekült okozta halálos kimenetelű esemény melletti hasábban. (És nem véletlen, hogy nehéz elképzelni. Két nappal a fenti híradó után „Spöttle: muszlim migránsok rabszolgái lettünk” címmel hoz le cikket a hirado.hu egy stúdióbeszélgetés alapján, amiben a közszolgálati egyetem óraadója Merkelt Rákosihoz és Sztálinhoz hasonlítja, a migránsokról [így, egy egységes, homogén csoportként] pedig kb mindent elmond, amikre a címből gondolnánk.)

És amikor egy 36-os, nemzetiszocialista főszerkesztő által vezetett, vállaltan antiszemita, Gömbös-párti újság zsidós témájú címlapos cikkei egészen korrektnek és visszafogottnak tűnnek a mai köz- és lakájmédia menekültellenes uszításához képest, akkor azért kibaszottul nagy gond van.

Nehéz ilyenkor nem belegondolni, hogy ha ilyen hangvételű kormánypárti cikkek után két évvel már a zsidótörvények jöttek, akkor a mostani politikai hangulat milyen váratlan fordulatokat tartogathat. Főleg akkor, amikor az ugyanezen híradót tollbamondó kormány épp korlátlan hatalmat készül megszavazni maga számára a terrorveszélyhelyzet alaptörvénybe foglalásával 

A Kettős Mérce csak akkor tud működni, ha te is támogatod!
A Kettős Mérce nem segít pártokat vagy oligarchákat. Ők sem segítenek minket. A Mércét akkor tudjuk hosszú távon fenntartani, ha legalább 600-an támogattok minket. Jelenleg 160 állandó támogatónk van. Ha szerinted is szükség van egy olyan baloldali és független lapra, mint a Mérce, támogass minket!
Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.