Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Vajna TV2-jében a kockás inges tiltakozás helyett a lumberszexualitás volt a téma

Ez a cikk több mint 8 éves.

Péntek reggel a „Kockás Támogatás” napján a TV2 Mokkájában nem volt téma a tanári tiltakozás, a nézők egy furcsa témára találhattak: a lumberszexualitásra, amelynek lényege, hogy mostanság divatos favágókéra hajazó kockás ingben lenni.

tumblr_o2sl8bgpmb1qbgoyio3_1280.jpg

(Fotó: Zeroz3ro)

Demcsák Zsuzsa és Vujity Trvtko modellek és egy divatszakértő segítségével mutatta be, hogyan kell kockás inget viselni, a háttérben pedig egy kockás inges tiltakozó osztályt, Bródy Jánost és Koncz Zsuzsát mutatták, nem mondva el azt, hogy ők ezt tiltakozásból teszik, csak annyival kommentálták a képeket, hogy láthatják a pedagógusok is milyen divatosan öltözködnek.

Az egész hat perces blokkban csak Tvrtko egy félmondata árulkodott, amely szerint a divatboltosok nem tudhatják, hogy a lumberszexualitás vagy a pedagógusok tüntetése miatt fogy-e mostanában sok kockás ing. Úgy beszéltek az elmúlt évek egyik legerősebb közösségi szimbólumáról és politikai gesztusáról, mintha az csak egy divathóbort lenne, és ezzel épp azt veszik ki a mozgalomból, ami a legfontosabb: az üzenetet. Elkenik a tényt, hogy az a több tízezer ember nem azért vett fel kockás inget, mert most ez a divat, a metroszexuális öltözködés után a lumberszexuális hódít, hanem mert állást akarnak foglalni a kormányzat káros oktatáspolitikája ellen.

Nyilván vihogva röhögtem végig az adást, hogy ezek nem lehetnek ilyen idióták. De aztán elkezdtem gondolkozni, és két eset lehetséges. Vagy ilyen szánalmas módon próbálták elkenni, bulvárosítani a tiltakozást, vagy a szerkesztők egyszerűen így tudták becsempészni azt az adásba, a felsőbb utasítás ellenére.

Úgyhogy megnéztem az esti Tények adásának ismétlését, hogyan szerepel benne a több tízezer kockás inges tiltakozó. Hát sehogy! Beszámolnak a Telekihez vitt virágokról, a kormány jelzi, hogy adnak pénzt a KLIK-re, hosszan foglalkoznak Pukli István MSZP-s múltjával, a kockás inges tiltakozás pedig csak úgy szerepel, hogy Balog miniszter reagál rá, a diákolimpiai győztesek köszöntésénél, elmondva, hogy a fehér ingesek is lehetnek jó fejek.

Egyetlen osztály, tanár vagy diák sem kerül bemutatásra a több ezer, több tízezer tiltakozó fotó közül. Balog pedig elmondja, a kormány tárgyalni akar. Pukli István esetében pedig konkrétan az hangzik el, hogy vizsgálja a KLIK, vajon tanítási időben mentek-e tüntetni az iskolából (miközben ez így nem teljesen igaz, az el sem hangzik, hogy a KLIK milyen nevetséges határidőre és milyen iratokat kért be az igazgatótól, majd bevágnak egy mondatot Puklitól, amelyben védekezik).

Nehéz ezt mással magyarázni, mint hogy felsőbb utasításra letiltották a TV2-ben a kockás inges tiltakozás bemutatását. Ha valaki megnézi ezt a három perces oktatásról szóló bejátszást, nem tud nem az M1 legrosszabb pillanataira gondolni. A tiltakozásokra kb. három perc jutott, ellenzéki megszólaló és vélemény pedig csak Tóbiás József személyében kap helyet, aki megerősíti, hogy Pukli anno MSZP-s volt (az már nem került be a riportba, hogy a fideszes többségű közgyűlés választotta meg).

Úgyhogy a kérdés marad, tényleg Demcsák Zsuzsa, Vujity Tvrtko a két hősünk, aki a tiltás ellenére becsempészte a Mokkába a kockás inges tiltakozást, vagy csak ilyen szánalmas módon próbálták azt elkenni a TV2 fejesei.

A megállapításunkat pedig leírhatjuk: végképp kormánypárti propagandacsatorna lett a TV2.

Kövesd a szerző bejegyzéseit a Facebookon is!

A Kettős Mérce csak akkor tud működni, ha te is támogatod!
A Kettős Mérce nem segít pártokat vagy oligarchákat. Ők sem segítenek minket. A Mércét akkor tudjuk hosszú távon fenntartani, ha legalább 600-an támogattok minket. Jelenleg 160 állandó támogatónk van. Ha szerinted is szükség van egy olyan baloldali és független lapra, mint a Mérce, támogass minket!
Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.