Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

A tanárok helyett Fekete Györggyel és saját civiljeivel egyeztetne az oktatási reformokról Balog

Ez a cikk több mint 8 éves.

Szerdán Miskolcon a tiltakozó tanárok képviselőivel tárgyalt Balog Zoltán, ahol bejelentette: széleskörű egyeztetéseket kezd a kormány az oktatás reformjáról. Csütörtök este az Inforádió Arénájában pedig el is mondta az emberi erőforrások minisztere, kikkel is képzeli el ezt az egyeztetést. Ne röhögjön az olvasó, mert bár elsőre annak tűnik, ez nem vicces.

dbzol20160128037.jpg

(Fotó: MTI / Balogh Zoltán)

Tehát az oktatás jövőjéről a kormány egyeztetni kíván:

Szakmai szervezetként:

  • A kormány embereivel feltöltött Nemzeti Pedagógus Karral – mert a tanárok nem kerülhetőek meg;
  • A Magyar Tudományos Akadémiával – mert őket már máskor is sikeresen félemlítették meg;
  • Fekete Györggyel és a Magyar Művészeti Akadémiával – mert csak.

Érdekvédelmi szervezetként:

  • A szülői szervezetekkel – mert ebből is van fideszes;
  • A felsőoktatás képviselőivel – mert belőlük már csak fideszes marad a konzisztóriumok bevezetése után;
  • A kereskedelmi és iparkamarával – mert itt is a Fidesz emberei ülnek;
  • A pedagógus-szakszervezetekkel – hogy legyen valaki dísznek;
  • És a KLIK-kel – hiszen pont ellenük tiltakoznak a tanárok.

De tényleg örülhetnek a tiltakozó tanárok, hiszen legalább lesz egyeztetés. Annál, hogy a kormány előrevalóbbnak tekinti Fekete György oktatáspolitikai szakmai véleményét, mint a 23 ezer támogatóval rendelkező tiltakozókat, kevés szánalmasabb dolgot láthattunk az elmúlt 5 évben. És míg Fekete György szakmai véleményére lesznek kíváncsiak, addig a szakszervezetek csupán érdekvédelmi véleményt mondhatnak.

Szerencsére Balog azt is elmagyarázta, hogy miért van hiba az oktatási rendszerben. A miniszter 6 év kormányzás után ezt tudta kinyögni: mostanra lett „olyan stabil” az ország helyzete, hogy lehetőség nyílik belső korrekciókra az oktatási rendszerben. Szerencsére azt is megtudtuk: „2010-ben mentálisan is olyan állapotban volt az ország, hogy gyorsan kellett változtatni, „különben nagy baj lesz”. „Akkor az érintettek szempontjai valamelyest háttérbe szorultak, de jelenleg már olyan stabil az ország helyzete, hogy ezekre jobban odafigyelhetnek, ráadásul nem alapvető változtatásokról, hanem a rendszert javító belső korrekciókról van szó.”

Valamelyest háttérbe szorultak az érintettek szempontjai, és nem alapvető változások, hanem korrekciók lesznek a rendszeren belül. Mintha nem ezt olvastuk volna a tanárok, diákok és szülők követeléseiben…

Tehát 6 év kormányzás után nem a jelenlegi kormány rossz döntései, hanem az elmúlt 8 év a hibás, és bár az érintettekkel 2010-ben tényleg nem egyeztettek, de majd most órási egyeztetés lesz.

Fekete György, tényleg?!? Ez az ország rosszabb, mint egy Ionescu-darab.

Kövesd a szerző bejegyzéseit a Facebookon is!

A Kettős Mérce csak akkor tud működni, ha te is támogatod!
A Kettős Mérce nem segít pártokat vagy oligarchákat. Ők sem segítenek minket. A Mércét akkor tudjuk hosszú távon fenntartani, ha legalább 600-an támogattok minket. Jelenleg 125 állandó támogatónk van. Ha szerinted is szükség van egy olyan baloldali és független lapra, mint a Mérce, támogass minket!
Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.