Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Ákost minden erejével védi a kormány. De vajon a tanárokat és az ápolókat miért nem?

Ez a cikk több mint 8 éves.

Ha emlékszünk a miniszterelnök úr szavaira, miszerint, ha az uniós pénzből teljesen fölöslegesen épített Felcsúti kisvasútat támadják, akkor azt továbbépítik Bicskéig, és ha tovább támadják még tovább, majd tudjuk, hogy valóban szóba került a vasút meghosszabítása Bicskéig, akkor nem is lepődhetünk meg annyira azon, a kormány képes volt egy januárban lejáró szerződést felmondani a Telekomnál, kockáztatva ezzel számtalan közpénzt, és sajtópolémiát kavarva csak azért, hogy megvédjék Ákost, akinek egyébként semmi szüksége nincs a kormány védelmére, és akinek mondatai tényleg megsértették az ország egyik felét. Tehát a kormány a vele szimpatizáló zenész oldalára állt, egy az egész országot megosztó vitában, méghozzá fölösleges károkat okozva az államnak.

most.jpg

A kérdés nem is az, szabad-e ilyet csinálnia a Fidesz által foglyul ejtett államnak, hogy meg kell-e védeni Ákos kijelentéseit, miszerint a nőknek nem azzal kéne foglalkoznia, hogy kevesebbet keresnek mint a férfiak, hanem szülni, sőt nem is az, hogy neki kell-e rongyolni a Telekomnak ilyenkor?

Ezekre mind tudjuk a választ. Nem olyan bonyolultak, ha belátjuk, hogy hazugság ezt egy szólásszabadság-ügynek keretezni. A kérdés az, miért a felcsúti vasút, és egy évente százmilliókat kereső popzenész megvédése a teljhatalmú kormány fő preferenciája? Eddig is kapott állami megrendeléseket Ákos, neki biztos nincsenek megélhetési gondjai, és a cégek adókedvezményéből milliárdokat behúzó felcsúti fociakadémiának, amely most építhet majd Felcsútra milliárdos sportcsarnokot sincs szüksége Orbán Viktor védelmére.

Ha pedig ezt a kérdést feltettük pár másik kérdés magától szembejön velünk. A kormány miért nem az ápolókat, egészésgügyi dolgozókat veszi védelme alá, akik nélkül egyre roggyantabb és roggyantabb lesz az egészégügy? Miért nem a lerohadt kórházakat újítja fel? Miért nem a fizetésüket csúszva megkapó pedagógusok élveznek védelmet, akik közül sokan még egy héttel karácsony előtt sem kaptak fizetést? Miért nem a szociális munkások kapnak védelmet, akik körében az átlagfizetés idén nettó 69 ezer forint volt? Miért nem az olyan multiknál dolgozók kapnak védelmet, mint a Hankook dolgozói, akik szakszervezetet se alapíthatnak? Miért nem a családon belüli erőszak áldozatait védi meg a kormány, miért nem a szegénységben élő anyukákért indít szabadságharcot?

Miért egy számilliókból élő popzenészt, és egy milliárdnyi adókedvezménnyel kitömött futtbalakdémia érdemli ki a magyar állam szolidaritását?

A választ tudjuk. Mert ma Magyarországon a szolidaritást nem az érdemek, hanem a kormánypárttól miért távolság alapján osztják.

Az Ákost megvédő kormányzati döntés tökéletes példája annak, hogy az ideológiai háborúk mennyit érnek a kormánypártnak, milyen gyorsan tudnak döntést hozni ilyenkor, miközben az egészségügyi szakszervezettekkel folytatott tárgyalások immár 7 hónapja húzodnak mindeféle érdemi döntés nélkül. Hogy a szociális szakma dolgozóinak szakszervezetei 3 éve kérnek valamifajta megélhetést a kormánytól, miközben évről-évre rosszabb a dolgozók helyzete.

Érdemes tisztában lenni azzal, mennyit ér az emberélet, és mennyit a saját ideologiája a kormánynak, miért mennyi energiát, kockázatot és pénzt áldoz fel, a mi pénzünkből. Aztán pedig érdemes feltenni a kérdést: egy egészégügyi dolgozóért vagy egy milliomos popsztárért kell tűzbe mennie egy normális kormánynak?

Kövesd a szerzo bejegyzéseit a Facebookon is!

Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.