Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Jobboldali honfitársaimhoz: Mi is fontosnak tartjuk a családot, de az egyenlőséget is

Ez a cikk több mint 8 éves.

29 éves baloldali gondolkodású férfi vagyok, egy 5 hónapos kislány apukája, és szeretnék még gyereket, csak nem engedhetem meg egyelőre magamnak. És mindemellett messzemenőkig elítélem Ákos és Kövér László megszólalásait.

 

Kedves konzervatív honfitársaim, nagyon rossz, amit csináltok. Belelovaljátok magatokat egy hazugságba, és mindemellett a gyerekvállalás ügyét politizáljátok át ikonjaitok védelmében úgy, ahogy nem kéne. Nem utasítom el azt, ha valaki csodálatos dolognak tartja a születést, hiszen én is annak tartom, nem utasítom el, ha valaki a családot az ember életének legfontosabb részének tartja, én is a saját életem legfontosabb feladatának azt tartom, hogy jó apa legyek, és jó párja a barátnőmnek. Nem azt utasítom el, hogy több gyerek szülessen Magyarországon.

Nagyon rossz az a gondolkodásmód, amit ti most felállítotok, hogy vannak a feministák, liberálisok, genderisták, balosok, és velük szemben vagytok ti, akik szeretik a gyermeküket, akik további gyerekeket akarnak. Nagyon rossz egy ilyen szembenállás, végletekig kettéosztott rendszerben beszélni a gyerekvállalás témájáról. Hát tényleg azt gondoljátok, hogy ti vagytok a jó szülők, egy baloldali meg nem lehet az?

Kövér és Ákos kijelentéseiben nem azt kifogásoljuk, hogy szerintük jó dolog szülni, és nem is azt, hogy jó lenne, ha több gyerek születne. A gyermekem megszületése, tényleg életem egyik legszebb pillanata, amit semmi másra nem cserélnék el.

Kövér és Ákos kijelentésében azt kifogásoljuk, hogy egy hamis szembeállítás keretében a nők egyenlőségért, egyenlő bérért folytatott küzdelmét, a női önmegvalósítást állítja szembe a gyerekvállalással. Miközben ez annyira hamis dilemma a 21. században: pontosan a női önmegvalósítás, a biztos anyagi háttér, az egyenlő bérek azok a tényezők, amelyek emelhetik a születésszámot.

A háromgyermekes, gyereknevelés mellett dolgozó ismerősöm vajon tényleg azért küldött negatív terhességi tesztet Kövérnek, mert nemet mond az életre? Vagy azért, mert magányos és így éli ki a frusztráltságát? Komolyan ezzel akarjátok megsérteni őt?

Nagyon hamis az a szembeállítás, amit csináltok, hogy az anyák és az apák állnak szemben itt a feministákkal. Én elég sok feministával találkoztam életemben, és nem találkoztam olyannal, aki ne olvadt volna el egy gyerek láttán, legtöbbjük maga is családanya, és ha jobban belegondolok, nem is egy gyerekük van.

Én értem, hogy ti Kövér László és Ákos megszólalásait máshogy értitek, mint mondjuk én. De ti miért nem értitek, miért sértő, és miért gondoljuk társadalmilag károsnak azt, ha valaki szerintünk szembeállítja a gyereknevelést és a pénzkeresést, az anyaságot és a munkát, a nők és férfiak közötti egyenlőséget a gyerekvállalással?

Hamis az a dilemma, amelyben Kövér László a család védőszentje, hamis, mert nem attól fog több gyerek születni, ha az anyák legfőbb feladatának a gyerekszülést állítjuk, hanem attól, ha mindent elkövettünk azért, hogy az anyák fel tudják nevelni a gyereküket, hogy tudjanak pénzt keresni, hogy tudjanak dolgozni. Hogy ne kiszolgáltatott, megtört embereknek kelljen gyereket nevelniük, hanem önálló, fizikai és lelki jólétben lévő embereknek.

Persze az se gond, ha valaki főállásban anya, ha ezt a család megengedheti és az anya ezt akarja, de tisztában kell lennünk azzal, hogy ezt ma Magyarországon a családok többsége nem engedheti meg magának. Pontosan ezért hamis Kövér vagy Ákos állítása. És tisztában kell lennünk azzal is, a család nem eredendően jó, küzdeni kell a családon belüli erőszak, a nők kiszolgáltatottsága, a gyerekbántalmazások ellen. Beszélni kell erről is, amikor a családról beszélünk, pontosan azért, hogy minél több tudatos és boldog családról beszélhessünk majd évek múlva.

De hamis a szembeállítás azért is, mert nem mindenkinek lehet gyereke, hamis azért is, mert homoszexuális polgártársainknak pont a magyar állam nem engedi meg, hogy boldog, többiekkel egyenrangú családban éljenek, és hamis azért is, mert attól, hogy valaki nő, nem kötelessége gyereket szülni.

Ezt senkire sem lehet rákényszeríteni, pontosan az a szépsége a gyerekvállalásnak, hogy belső indíttatásból jön, szeretetből, és nem felső parancsra, és inkább legyen csak 90 ezer gyerek százezer helyett, ha azok mind boldogságban és szeretetben tudnak felnőni. Az emberélet nem mennyiségi, hanem minőségi kérdés.

Úgyhogy arra kérlek titeket, kedves konzervatív honfitársaim, ne csináljatok úgy, mintha nem értenétek, mi több millió embernek a gondja Ákos és Kövér László beszólásaival, ne védjétek őket a csak azért is, egy a tábor egy a zászló szellemében, és legfőképp úgy ne védjétek őket, hogy baloldaliakat, liberálisokat, feministákat, gyerekvállalásra képtelen nőket vagy párokat, homoszexuálisokat bélyegeztek meg családutálattal, hazaárulással, vagy más olyan jelzővel, ami őket a legkevésbé sem illeti.

Ha már családról beszélünk, akkor viselkedjünk úgy is, hogy a gyerek fülét közben ne kelljen befogni.

Kövesd a szerzo bejegyzéseit a Facebookon is!

Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.