Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Orbán nem a terroristák, hanem a menekültek ellen háborúzik

Ez a cikk több mint 8 éves.

Magyarország miniszterelnöke 60 órával a párizsi terrortámadás után a parlamentben beszélt az ország népéhez. Egy ilyen pillanatban az ember iránymutatást, megnyugtató szavakat vár az ország miniszterelnökétől. De ilyet nem hallhatunk, Orbán nem szánt időt arra, hogy a terrorizmus elleni küzdelemről beszéljen, csak egy jó kis menekültezés, a politikai haszonszerzésből elkövetett migránsozás jött ki a száján.

d_kos20151116002.jpg

(Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)

Orbán Viktor arról beszélt, milyen veszélyt zúdíthatnak ránk a menekültek, miért veszélyesek a bevándorlók. A párizsi terrortámadások után beszélő miniszterelnöknek talán érdemes lenne a tunéziai és algériai áldozatokkal, a francia nemzeti stadionba bejutni akaró öngyilkos merénylőt feltartóztató muszlim biztonsági emberrel, és az ő családjaikkal beszélni erről a kérdésről, vagy ha nem megy, akkor esetleg a Marseille és a francia válogatott muszlim származású focistájával, aki unokatestvérét veszítette el a támadásban.

Igen, lehet és kell beszélni arról, hogyan szűrhetők ki jobban a menekültek közül a terroristák (ahogy ezt a kérdést mi is alábecsültük sok szakértővel együtt, például a TEK kutatási igazgatójával), de kicsit kérdéses egyedül csak erről beszélnie annak a miniszterelnöknek, aki miközben a biztonságról szájalt és Európa végvárának állította be magát, maga sem tett semmit a közös európai biztonságért, a menekültek Magyarországról való kizárásán kívül, sőt több tízezer menekültet utaztatott regisztráció nélkül tovább Ausztriába, kicsit. Főleg, hogy a menekültek teljes kizárása, amit Orbán javasol, lényegében az Iszlám Állam kívánt forgatókönyvével egyezik meg.

Mert ott van feketén-fehéren leírva, mi az Iszlám Állam stratégiája: legyen rosszabb a muszlimoknak, a menekülteknek, bizonyosodjon be számukra, hogy Európa rossz, a nyugati hatalmak az életükre törnek, legyen mi és ők szembeállítása, legyenek a történések vallásháborúként beállítva, és ezzel minél több embert állítsanak az ő oldalukra a nyugati hatalmak.

Orbán Viktor ma ezt a forgatókönyvet követi, amikor nem a terroristák elleni harcról, nem a bűnözők és gonosztevők elfogásáról beszél, hanem a menekültekről és bevándorlókról. Amikor összemossa ezt a kérdést a terrorizmussal.

Miközben Franciaország, Németország, Nagy-Britannia vezetői az Iszlám Állam és a terroristák elleni háborúról beszélnek, Orbán Viktornak a magyar néphez intézett szavaiban ez a kérdés egyszer sem került elő, azon a sejtetésen kívül, hogy a menekültek hozzák be a terrorizmust, amely legjóindulatúbb értelmezésben is csak féligazság, és nem segít a probléma megoldásához közelebb jutni. Nem beszélt arról, Magyarország milyen lépéseket kíván tenni a terrorizmus ellen, hogyan segíti nyugati kollégáit az Iszlám Állam elleni harcban.

Orbán Viktor ma nem csinált mást, csupán a párizsi áldozatok, köztük számtalan muszlim és bevándorló ártatlan emlékét használta fel, hogy folytassa belpolitikai és uniós szintű kampányát.

Kövesd a szerző bejegyzéseit a Facebookon is!

Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.