Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

És akkor az óvodásokkal kimondatják: a migránsoktól kell megvédeni az országot

Ez a cikk több mint 8 éves.

Hétvégén az ATV Havas a pályán című műsorában mutatták be azt a részletet az M1 egyik műsorából, amelyben a határra kiküldött kis óvodások köszönik meg a GYODÁ-t építő katonáknak, hogy „megvédik az országot a migránsoktól”.

Óvodásként én is élvezném, ha katonákkal találkoznék: egy csomó érdekes bácsi terepszínű ruhában, hatalmas eszközök, háborúsdi, ennél tényleg nem kell jobb vidámpark egy gyereknek. Nyilván a katonák is élvezik az óvodásokkal való találkozást, amikor felnéznek rájuk a cuki kisgyerekek. Eddig akár win-win is lehetne a szituáció.

De amikor ez a határnál történik, és pár éves gyerekekkel mondatják vissza a kormánypropaganda szövegét, hogy a gonosz migránsoktól meg kell védeni a hazát, az förtelem. És nyilván az is förtelem lenne, ha egy másik óvoda meg Orbán-ellenes tüntetésre vinné ki a gyerekeket. 4-5 éves gyerekeket ugyanis állami intézmény ne tömjön politikával, és ne tanítsa meg nekik a politika két oldalra – jóra és rosszra – való hamis felosztását.

Egy normális állami oktatási intézménynek nem a buta propagandát, hanem a differenciált, politizáláshoz szükséges alapokat kéne megtanítania, gondolkodni kéne tanítania a gyerekeinket, és nem arra, hogy a kormánypropagandával azonosulni kell.

Amikor egy 5 éves gyereknek a magyar állam azt tanítja meg, ki az ellenség, akitől meg kell védeni a hazát – akik ráadásul ebben az esetben háborús övezetekből menekülő, nincstelenné vált családok a kerítés túloldalán –, az egy az egyben a Rákosi-korszak propagandája.

Kövesd a szerző bejegyzéseit a Facebookon is!

A Kettős Mérce nem segít pártokat vagy oligarchákat. Ők sem segítenek minket. A Mércét nektek írjuk, és fenntartásához a ti támogatásotokra számítunk! Ha szeretnél még több leleplező cikket olvasni a kormány propagandájáról, támogass minket!
Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.