Értesítsünk a legfontosabb cikkeinkről?
Remek! Kattints az Engedélyezem / Allow / Always gombra.

Értsük meg a magyar korrupciót három Orbán Viktor posztból

Ez a cikk több mint 8 éves.

Orbán Viktor szombaton két képet, vasárnap egy videót posztolt a facebookon. Mindkettőn a galyatetői turistaközpontban van. Az egyiken a központ Facebook oldalát rakta ki lájtos termékelhelyezésként, a másikon a természetjárás fontosságáról beszélt.

isis_1.jpg

A Magyar Természetjárók Szövetségének (MTSZ) elnöke Garancsi István. Ő a Videoton tulajdonosa is. A Magyar Természetjárók Szövetsége a Videoton mezének szponzora. Garancsi a MET nevű, furcsa és elég jövedelmező állami üzeleteket kötő milliárdos gázcég egyik tulajdonosa is. Végül pedig Garancsi a furcsa és elég jövedelmező milliárdos állami közbeszerzéseket nyerő Market Zrt. tulajdonosa.

Az MTSZ 2,7 milliárd forint uniós támogatást nyert el a kéktúra útvonal rendbetételére, a magyar állam döntése nyomán. Ez kilométerenként 350 ezer forint. A galyatetőti központ felújítására, amit most Orbán reklámoz, 470 millió forintot nyert el az MTSZ 10 millió forintos tőkével alapított friss cége.

Garancsi saját cége, a Market Zrt. építi az úszó vb épületeit. Annak az úszó vb-nek amelyet Orbán reklámozott, már-már arca is volt a sportolók előtt, és amelynek költségei hirtelen valamiért 27 milliárdról 40 milliárdra kúsztak fel.

Szeptemberben a Market Zrt. elnyerte az Úszó Szövetség székházának 150 milliós felújitási közbeszerzését 

Garancsi cége építi Gíró-Szász kormányszóvivő szállodáját is, aminek épületét egy luxemburgi offshore cég szerezte meg előbb, az V. kerületi önkormányzattól. Ez utóbbi 25%-kal leértékelte azt az eladása előtt – a kerületnek Rogán Antal volt akkor a polgármestere.

De szintén a Market Zrt. nyerte a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet új módszertani központjának kivitelezésére és a komáromi kikötő fejlesztésére kiírt pályázatokat 1,5 milliárd forint értékben.

És ezek csak az elmúlt egy hónap hírei egy baráti társaság sefteleéséből, akik speciel Magyarország kormányát alkotják. Simicska Lajos forog a sírjában.

 

Kövesd a szerző bejegyzéseit a Facebookon is!

A Kettős Mérce nem segít pártokat vagy oligarchákat. Ők sem segítenek minket. A Mércét nektek írjuk, és fenntartásához a ti támogatásotokra számítunk! Ha szeretnél még több cikket olvasni a kormány korrupciójáról és az oligarchákról, támogass minket!
Ez a cikk eredetileg a Kettős Mércén jelent meg, de áthoztuk a Mércére, hogy itt is elérhető legyen.